Închide

Județul Cluj, foarte aproape de pragul critic de 3 cazuri de infectări cu coronavirus la mia de locuitori, depășit doar de București și Alba

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 21, 2020 1 519

Județul Cluj se apropie de pragul critic de trei cazuri de infecție cu coronavirus la mia de locuitori – astăzi acest coeficient este de 2,8, pritnre cele mai mari din țară.

Cifrele Grupului de Comunicare Strategică arată că în Cluj coeficientul infectărilor confirmate cu coronavirus, raportat la populație, este în medie de 2,8 astăzi, printre cele mai mari din țară, depășit doar de Alba și București.

Amintim, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, prefectul Mircea Abrudean, a spus ieri într-o conferință de presă că o explicație a numărului mare de infectări noi – astăzi, de exemplu, sunt peste 340, cele mai multe într-o zi de la izbucnirea pandemiei, și timp de două săptămâni, zilnic, cele mai multe din provincie – este faptul că se fac foarte multe teste de depistare a infecției comparativ cu alte județe. Astfel, în medie numărul zilnic al testelor efectuate este de 2.500, dintre care aproape jumătate sunt teste la cerere. În ultimele 24 de ore de exemplu numărul testelor efectuate este de peste 2.800, dintre care 1.200 sunt teste efectuate la cerere – este cel mai mare număr de teste efectuate într-un județ, după București.

Un comentariu

Scrie un comentariu