Închide

Boc: Aquaparkul se face în Cluj, dar nu în Parcul Est

Actual de ClujActualitateTop News by Luminiţa Silea - feb. 04, 2020 0 2430

Trei noi locații sunt în analiza Primăriei pentru a prelua proiectul aquaparkului, inițiativă pentru care s-a plătit deja proiectarea și a fost validată în Consiliul Local. Primarul Emil Boc a anunțat public că aquaparkul nu va fi realizat în Parcul Est, pe amplasamentul din Becaș.

Boc a anunțat că Primăria nu a renunțat la amenajarea unui aquapark în Cluj-Napoca. Potrivit Primarului există trei locații în atenția municipalității pentru a primi respectivul proiect. Ele vor fi anunțate, după cum edilul a spus, la momentul în care se va ajunge la o formă mai avansată pentru proiect.

În ședința de Consiliu Local din februarie 2018, primarul Emil Boc a anunțat că se dorește construirea unui aquapark pe un teren de peste 12 hectare,  lângă baza sportivă din Gheorgheni. Potrivit edilului-șef, în cele ce urmează se va face un masterplan, apoi autoritățile vor concesiona terenul către o firmă privată pregătită să dezvolte proiectul. Schema anunţată viza ca administraţia locală să ofere terenul în concensiune, așteptând, în schimb, un potențial investitor care să construiască Aqua Park-ul. S-a anunţat atunci că acest proiect ar urma să cuprindă două bazine de dimensiuni mari, unul acoperit, unul descoperit și mai multe tobogane, plus un loc pentru copii, la fel, cu bazine adaptate, locuri de joacă amenajate şi o parcare. A fost şi o estimare de cost, aproximativ 30 de milioane de euro. Consiliul Local a dat un vot de principiu. Firma care s-a ocupat de prezentări și de fezabilitate a fost Novelty a arhitectului Alexandru Palcău.

Societatea civilă și riveranii au criticat intențiile primăriei de a amenaja Aquapark-ul în zona lacurilor și a pepinierei Becaș, din Gheorgheni. Mai mulți specialiști au spus că zona e potrivită pentru amenajarea unui parc natural, cu intervenții minime asupra mediului. Având în vedere criticile, administrația a ținut să precizeze că Aquapark-ul face parte dintr-un master plan pentru un parc natural.

Primăria a mai avut un proiect de aquapark în zona ștrandului Sun administrat de regia proprie. Unul mai vechi, incurcat de liniile de inaltă tensiune și unul mai nou, criticat la Comisia de Urbanism pentru că venea cu propuneri de betonare a malurilor Someșului.

Electoral, pe lângă gunoi, aquaparkul e un punct vulnerabil pentru primarul Emil Boc care l-a promis în fiecare an, fără să îl livreze clujenilor.

Cine apără rămăşiţa de Parc Est de noul „mall cu tobogane”?

FOTO Cum arată Aqua Park-ul de peste 40 de milioane de euro dorit de primărie în cartierul Gheorgheni

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare