Închide

Boc, afectat că se plimbă aiurea, cere despăgubiri. „Ăștia nu îs normali de la Lufthansa”

ActualitateOpinieTop News by Cosmina Fernoaga - iun. 30, 2019 0 1752

Peste 70% din timpul său, primarul Clujului se plimbă cu avionul făcând pe marele favorit/invitat al unor comisii și comitete europene. Boc participă tot timpul la tot felul de întruniri, nu e clar în ce calitate, cu ce scop și cu ce bani, cert este că are grijă de fiecare dată să anunțe pe pagina de facebook  despre cum a cuvântat nimic, spre presupusul folos al clujenilor, la diversele întruniri ale căror titluri/denumiri sună obligatoriu a ceva foarte „european”.  Zilele trecute a participat, tot așa, la ședința Comitetului European al Regiunilor de la Bruxelles, dezvăluind pe pagina sa de facebook cum s-a aflat el în prezența – atenție – a „Comisarului European pentru Politici climatice și energie”, Miguel Canete. Deosebit de importantă pentru toți clujenii prezența lui Boc  la această întrunire, unde susține că ar fi vorbit despre cât de importante sunt fondurile europene pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuit, a creșelor și grădinițelor. Categoric nimeni din acea ședință nu și-ar fi putut închipui un asemenea aspect, ca atare Boc s-a dus el să deslușească treaba, și din păcate pentru el (sau din fericire, având în vedere turnura pe care a dat-o situației), la întoarcere spre casă s-a trezit blocat între aeroporturi, din pricina companiei Lufthansa. Boc cere, acum, despăgubiri, ca orice „cetățean european”.

Da, se mai întâmpă ca nu doar companiile aeriene low-cost să fie campioane la erori, și companiile aeriene mari și costisitoare mai au probleme. I s-a întâmplat primarului Emil Boc, când intenționa să se întoarcă la Cluj cu celebra companie Lufthansa. Întârzierile sunt întârzieri, nervii sunt nervi, dar totodată constituie și un bun prilej pentru năstrușnicul edil al Clujului de a acapara atenția publică. Un site obscur, NewsToday, publică astăzi imaginea lui Boc, anunțând că edilul Clujului se pregătește să atace în instanță compania Lufthansa. Informația despre blocarea lui Boc în aeroport ar fi fost preluate de pe pagina sa personală de facebook. Fonfleul este evident de vreme ce pe pagina lui Boc apar numai chestiunile „profesioniste” cu care ne-a obișnuit, nicidecum vreo precizare personală despre întâmplarea cu Lufthansa. Site-ul NEwsToday publică, totuși, cu lux de amănunte pățania lui Boc, cu scopul, cel mai probabil, că ziarele se vor sesiza – așa cum face acum Actual de Cluj – și vor prelua să rostogolească  în spațiul public „teribila” întâmplare care, iată, îl face pe primarul Clujului să arate atât de „modest” și de „din rândul lumii”.

Așadar, iată cum s-a plâns Boc despre „experiența neplăcută” de care a avut parte la întoarcerea de la Bruxelles: „Măi, fraților! Ăștia nu îs normali de la Lufthansa. Eu trebuia să plec, aseară, la ora 20.00, din Bruxelles și să ajung în jurul orei 1.00 noaptea în Cluj. Am stat 3 ore în Bruxelles și am plecat abia pe la 23.00. Evident că am ajuns în Munchen pe la 12.00 noaptea, avionul de Cluj deja plecase. Și a început calvarul: stai la o coadă o oră ca să primești repartiție la cazare și bilet de taxi, mai stai la o coadă de 45 de minute pentru taximetre, mai mergi vreo 30 km până la hotel, mai stai vrei 30 de minute la hotel unde sunt toți dirijați de pe alte zboruri, după 4 ore ajungi în camera de hotel, faci un duș, dormi 2 ore, te trezești și te întorci spre avion. Acum sunt în faza în care sunt înapoi la aeroport și nu sunt sigur că la zborul de 10.45 mai sunt locuri, poate doar după masă”, ar fi povestit Boc, potrivit NewsToday. După ce a fost ținut pe aeroportul din Munchen și plimbat o noapte întreagă, primarul Clujului, Emil Boc spune că vrea despăgubiri de la Lufthansa: „Voi apela și eu la procedurile legale pentru acordare de despăgubiri. Voi proceda ca orice cetățean european atunci când o companie aeriană provoacă neplăceri și întârzieri de program, fără să fie cazuri de forță majoră, precum vreme extremă. În țară poate a fost ceva, dar aici nu a fost absolut nimic”.

 • author photo two

  Cosmina Fernoaga

  Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare