Închide

Boc a chemat ziariștii ca să le arate niște containere de gunoi

Administrație by Mihai Prodan - dec. 14, 2019 0 766

Moment istoric azi în Cluj-Napoca, unde primarul Emil Boc își aduce aminte de presă doar ocazional – în acest an doar de trei ori, aceasta fiind a treia oară. Marea știre e deschiderea a două rampe de preluare a deșeurilor voluminoase. Prilej totuși pentru Boc de a chema presa, chiar dacă asta înseamnă un anunț de pe o zi pe alta, de vineri pe sâmbătă, și pe un subiect care a fost deja anunțat.

Sâmbăta e singura zi liberă pentru majoritatea jurnaliștilor – poate de aceea în microbuzul pus la dispoziție de Primărie au luat loc doar doi ziariști, reporterul actualdecluj.ro, prezent ca să vă prezinte această relatare, și un jurnalist al unei agenții de știri. Din echipa de comunicare a Primăriei, însă – un fotograf, un operator și două funcționare ale biroului mass-media.

Plus, la fața locului, o echipă a televiziunii publice. Dezinteresul relativ al presei a fost determinat și de faptul că subiectul acestei invitații, deschiderea a două rampe de preluare a deșeurilor voluminoase precum și amplasarea acestora, au fost deja anunțate.

Primarul Emil Boc a convocat în acest an doar două conferințe de presă, și acelea anunțate pe genunchi și cu subiecte care nu suscită interesul public, dovadă numărul redus de jurnaliști prezenți, dar prilej pentru instituție să invoce că respectă totuși legea în conflictul juridic cu asociația ziariștilor din Cluj, care a dat-o în judecată ca să respecte o lege veche de două decenii care obligă instituțiile publice să organizeze regulat conferințe de presă.

Și acum știrea:

Clujenii care au nevoie să se debaraseze de deșeuri voluminoase cum ar fi mobilă, canapele, dar și moloz, o pot face gratuit la cele două puncte de colectare deschise azi și administrate de companiile de salubritate, sub podul de pe strada Fabricii și pe strada Colina fără număr, în vecinătatea ruinei care trebuia să fie un spital regional, în capătul cartierului Mănăștur. În rest alternativa e plata unei sume mici către operatorul de salubritate care aduce un container la fața locului, unde pot fi încărcate aceste deșeuri – ori depozitarea cu titlu gratuit în punctele gospodărești amenajate în acest sens.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.