Închide

Bloomberg: Atenție Londra, Budapesta, Praga vă vor angajații. Ce spune despre Cluj

Internațional by Actual de Cluj - mart. 21, 2017 2 724

Când cel mai mare manager de active din lume a anunțat că fondează un hub global în Budapesta, în acest an, a fost inundat de candidați dintr-un loc neobișnuit: Londra. Știrea vine de la Bloomberg, care tratează într-un material amplu ce înseamnă pentru Europa, în special cea de Est, plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cei interesați să părăsească centrul european bancar – Londra – pentru capitala Ungariei au fost în total o treime din totalul de candidați, spune Melanie Seymour, managing director în Budapesta pentru BlackRock Inc, ce administrează mai bine de cinci trilioane de dolari.

În vreme ce Londra se pregătește de exodul de talente post-Brexit, Europa Centrală și de Est se pregătesc de opusul său. După ani de exod de creiere în care absolvenții de elită au părăsit țările ex-comuniste pentru joburi mai bine plătite în Occident, regiunea are acum mai multe de oferit. Companii ca Goldman Sachs în Polonia și Pfizer în Cehia vor contribui la mai mult decât triplarea numărului de posturi în finanțe, juridic, cercetare, design și alte posturi, până la un milion în 2025, conform Asociației Liderilor de Business Service.
În servicii financiare, UBS AG are un hub global în Cracovia. Goldman Sachs, care plănuiește să taie la jumătate staff-ul din Londra la 3000 de angajați, se va extinde în Varșovia la „câteva sute” de oameni în următorii trei ani, conform Handelsblatt. JPMorgan Chase & Co. ce ar putea muta până la 2.500 de joburi în Europa Centrală, se gândește de asemenea la Polonia. Boom-ul a stimulat angajările și în afara hub-urilor tradiționale de business. Polonia are 10 orașe ce angajează mai bine de 3.500 de oameni în acest sector, inclusiv Cracovia, unde Heineken NV deține operațiuni, și Wroclaw, ce găzduiește Google Inc. Brno, al doilea cel mai mare oraș ceh, are birouri ale AT & T, în vreme ce Cluj-Napoca, în România, are birouri Hewlett Packard Enterprise.

Citește articolul pe Bloomberg.com (engl.)

Scrie un comentariu