Închide

Biciclistul care ar fi determinat ieri un accident mortal de circulație în centrul Clujului, căutat de polițiști UPDATE A fost găsit și reținut

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 23, 2021 1 1707

Biciclistul care ar fi determinat ieri un accident mortal de circulație în centrul Clujului e căutat de către polițiști, căci nu doar că a plecat de la locul faptei, dar nici nu s-a prezentat ulterior la Poliție.

Accidentul a avut loc ieri în jurul orei 14, în piața Ștefan cel Mare din Cluj-Napoca.

Impactul în urma căruia a rezultat decesul unui pieton a fost produs de șoferul unei autoutilitare care, în încercarea de a evita un biciclist, a intrat pe trotuar unde a lovit un pieton de 64 de ani, care a decedat. ”În urma activităților de cercetare și verificare a modului și a circumstanțelor în care a avut loc respectivul eveniment, a reieșit faptul că în dinamica producerii acestuia, o persoană ar fi condus o bicicletă prin Piața Ștefan cel Mare dinspre Piața Timotei Cipariu, cu direcția spre Piața Avram Iancu, pe banda de circulație destinată transportului în comun. La intersecția cu strada Traian Moșoiu acesta ar fi schimbat succesiv benzile de circulație spre stânga, printre autoturismele care circulau pe segmentul respectiv de drum, fiind acroșat de autoutilitară, moment în care aceasta din urmă, printr-o manevră de evitare a impactului a pătruns pe trotuarul din partea stângă. Deși după producerea evenimentului rutier conducătorul bicicletei ar fi constatat cu propriile simțuri faptul că în urma evenimentul a rezultat vătămarea unei persoane, acesta nu ar fi rămas la locul impactului”, au explicat anchetatorii, care spun acum că fac verificări pentru stabilirea identității  biciclistului.  Persoanele care pot furniza informaţii cu privire la identitatea bărbatului care se deplasa pe bicicletă, sunt rugate să sesizeze Poliția municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

UPDATE Biciclistul a fost identificat de polițiști și reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost depistat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 6 Poliție pe strada Observatorului din municipiu, fiind condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor. ”În acest moment, tânărul se află în custodia polițiștilor din cadrul Biroului Rutier, urmând a fi dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore”, transmite IPJ Cluj.

Un comentariu

  1. Măsuri next-level de fluidizare a traficului

    Din rațiuni de fluidizare a traficului, viteza legală în oraș este ridicată la 80 km/h. Nemulțumiți, reprezentanții asociației Sunt șofer, deci exist anunță că vor contesta măsura luată de autorități: “Se poate face mai mult, dar nu se vrea! Putem prinde lejer 100 la oră pe Napoca, Eroilor, Dorobanților etc!” Totuși, asociația salută desființarea primelor trotuare pe bulevardele mari.

    https://vibedeseara.com/masuri-next-level-pentru-fluidizarea-traficului/

Scrie un comentariu