Închide

Biblioteca Județeană sterilizează cărțile împrumutate de clujeni

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - sept. 01, 2020 0 254

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj are în plan să achiziționeze mai multe aparate cu ultraviolete pentru sterilizarea cărților din patrimoniul instituției. Acum există un singur aparat pe care angajații îl testează în acest sens. Acțiunile de dezinfectare fac parte din campania instituției de a încuraja cititorii să împrumite cărți pe timpul pandemiei și să citească.

Patru cărți sunt dezinfectate cu aparatul cu ultraviolete în mai puțin de două minute. Ele sunt instroduse în aparatul special și dezinfectate, după care oricine le poate utiliza în siguranță. Conducerea instituției a transmis că a recurs la tehnologie pentru a încuraja cititoriii să împrumute în continuare cărți și să citească la fel de mult și pe timpul pandemiei.

„Am decis că trebuie să luăm cât mai multe măsuri ca să prevenim răspândirea virusului. Am considerat că este important să avem un astfel de aparat în bibliotecă şi să îl testăm”, a declarat Sorina Stâncă, managerul Bibiliotecii, citată de Știrile Pro Tv. Potrivit aceleiași surse, Biblioteca Județeană ia în calcul să cumpere cinci aparate pentru sterilizare, prețul unui astefl de dispozitiv fiind 8.000 de euro. Aceasta, începând din luna octombrie când se încheie perioada în care instituția testează aparatul de sterilizat cărți.

sursa foto: captura Știrile Pro TV

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare