Închide

Bărbați reținuți la Cluj pentru proxenetism și trafic de droguri

Actualitate by Catalin Suciu - apr. 16, 2019 0 700

Doi bărbaţi au fost reţinuţi la Cluj într-un caz de proxenetism şi trafic de droguri. Mai multe fete au fost drogate şi forţate să se prostitueze în Cluj-Napoca şi în mai multe oraşe din România.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, au efectuat două percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Cluj-Napoca, la locuinţele a două persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de risc, acces ilegal la un sistem informatic şi alterare a integrităţii datelor informatice. Cei doi bărbaţi au fost arestaţi pentru 30 de zile, se arată într-un comunicat al Poliţiei Cluj.

Printre bunurile ridicate în urma percheziţiilor se numără 47 de comprimate de metadonă de 20 de mg., 12 comprimate de metadonă de 5 mg., 16 telefoane mobile, 11 cartele SIM, 2 memory stick-uri, 2 carduri de memorie, acte de identitate ale altor persoane, înscrisuri, un cântar electronic de mare precizie şi suma de 1.000 de lei.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că, în cursul anului 2014, unul dintre bărbaţi ar fi recrutat una dintre victime, pe care ar fi transportat-o în municipiul Cluj-Napoca şi alte oraşe din România (printre care Sibiu, Craiova şi Oradea) unde a găzduit-o în apartamente închiriate în regim hotelier şi ar fi obligat-o să practice prostituţia în folosul său material. În vederea racolării clienţilor, acesta posta anunţuri pe diferite site-uri, care aveau ataşate fotografii relevante în acest sens, precum şi un număr de telefon de contact. Pentru detalii, cel în cauză răspundea la telefon şi îşi disimula vocea astfel încât clienţii să creadă că vorbesc cu o femeie.

De asemenea, pentru a o constrânge să practice prostituţia, acesta ar fi drogat persoana vătămată, injectându-i heroină şi creându-i o stare de dependenţă faţă de această substanţă. Aceeaşi metodă a fost folosită în cazul altor 6 victime.

Tot din cercetări a mai rezultat faptul că cel de-al doilea bărbat i-ar fi vândut primului, la interval de aproximativ o saptămană, tablete de metadonă. În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 12.04.2019, faţă de cei doi inculpaţi D.I.I.C.O.T. –S.T. Cluj a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore. Totodată, la data de 13.04.2019, Tribunalul Cluj-Secţia Penală a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor doi inculpaţi. În prezent, se continuă cercetările în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare