Închide

Traficant de droguri, eliberat în urma unei ordonanțe dată de ministrul Tudorel Toader. Bărbatul este și recidivist și a fost prins în flagrant

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - apr. 16, 2019 0 159

Traficant de droguri eliberat în urma ordonanței ministrului Tudorel Toader. Procurorul de caz a ajuns să fie considerat „incompetent”, iar traficantul a ajuns în libertate, deși are antecedente, notează adevărul.ro.

Bărbatul a fost prins în flagrant cu droguri de peste 25.000 de euro, dar a fost eliberat de judecători după doar câteva zile de arest preventiv. Procurorul care a instrumentat cazul  nu mai avea vechimea necesară pentru a lucra în cadrul DIICOT, ca urmare a schimbărilor legislative promovate de ministrul Justiţiei prin ordonanţă de urgenţă. Este vorba de Ordonanța de Urgență 92/2018. Potrivit noii legi, ca procuror nu ai voie să intri în structurile speciale DIIICOT și DNA dacă nu ai o vechime de minimum 10 ani în magistratură.  Cum procurorul de caz nu avea vechimea necesară, judecătorii de la Curtea de Apel Oradea l-au eliberat pe traficant.

Bărbatul fusese prins în flagrant pe 19 martie cu aproape 2000 de pastile ecstasy, 100 de  grame de amfetamină şi 11 grame de cocaină. În trecut el a mai executat o pedeapsă de 4 ani de închisoare, după ce a fost prins în Italia cu mpeste 120 de kilograme de cannabis.

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare