Închide

Avertisment pentru locuitorii din Câmpia Turzii, să nu iasă din case noaptea fără motiv, după ce aici a fost găsit un urs

Din județ by Actual de Cluj - mai 26, 2020 0 331

Avertisment pentru clujenii din Câmpia Turzii să nu iasă din case mai ales noaptea după ce în urmă cu două zile în municipiu a fost găsit un urs care se plimba pe străzi.
Comitetul local pentru situații de urgență, condus de primarul Dorin Lojigan, a concluzionat că nivelul de alertă e unul mediu – un urs e periculos pe străzi dar acesta care a ajuns în municipiu nu a fost agresiv și s-a retras când a văzut oameni. ”În cele două nopți în care ursul a fost reperat pe teritoriul municipiului, acesta nu a manifestat un comportament agresiv și s-a retras imediat ce a interacționat cu omul. Nu au fost înregistrate victime în rândul cetățenilor și nici pagube materiale însemnate, cu excepția unor elemente de gard, pe care ursul le-a deteriorat, încercând să le escaladeze”, arată CLSU.

Aseară locuitorii din zonă au primit un mesaj pe telefonul mobil, prin sistemul național de urgență Ro Alert, prin care sunt anunțați că în zonă a fost depistat un urs și că ar fi preferabil să evite deplasările pe timpul nopții care nu sunt absolut necesare. Cetățenii sunt rugați să nu-l fotografieze, să-l filmeze ori să-l hrănească. ”În cazul în care va fi observat animalul sălbatic, este recomandată păstrarea distanței față de acesta”, spun autoritățile.

În zonă patrulează echipaje mixte de jandarmi, polițiști și polițiști locali iar noaptea trecută a fost primit un apel la numărul de urgență 112 prin care un clujean a anunțat că ar fi observat un urs în zona ieșirii din Turda spre Cluj-Napoca, dar echipajele de jandarmi din zonă nu l-au mai găsit.

Citește și:

VIDEO Un urs a fost filmat alergând speriat pe străzile din Câmpia Turzii

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu