Închide

Avarie de proporții în centrul orașului Cluj-Napoca în această dimineață, s-a spart conducta cu apă

ActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 26, 2021 1 3609

Avarie de proporții în centrul orașului Cluj-Napoca în această dimineață, în piața Avram Iancu, unde o conductă de alimentare cu apă a explodat. La fața locului au intervenit de o oră echipele Companiei de Apă ”Someș”.

Purtătorul de cuvânt al Companiei, Lucian Croitoru, spune pentru actualdecluj.ro că în aceste momente se lucrează la decopertarea conductei de alimentare cu apă. ”De dimineață devreme de când s-a declarat avaria și până acum am lucrat ca să putem elibera carosabilul și să redăm circulației măcar o bandă sau două, ceea ce s-a și făcut. Despre cauze nu ne putem pronunța până nu decopertăm conducta și vedem exact ce s-a întâmplat, cel puțin până luni va dura intervenția și sperăm să nu trebuiască să închidem apa. Am reușit să facem un bypass astfel încât de dimineață nu a fost afectată alimentarea cu apă a locuitorilor, sperăm să putem lucra mai departe în aceste condiții”.

Croitoru spune că printre posibilele cauze ale avariei poate fi traficul auto, poate vechimea conductei, dar nu neapărat. ”Nu putem face speculații privind cauza. Nici vechimea conductei nu reprezintă un factor determinant pentru că am avut acum șapte ani pe Calea Dorobanților o avarie explozivă la o aducțiune mare instalată de două luni, nou-nouță. Totodată pe Dragalina una dintre cauzele pe care noi le bănuim au fost acele praguri pentru încetinirea traficului auto. Când mașina, cât e grea, că nu doar autoturisme ușoare trec, trece și cade după prag, se produce o trepidație importantă, zi după zi. Noi acolo bănuim că asta a contribuit foarte mult la avarie”.

UPDATE Citește și:

Compania de Apă: lucrările pentru repararea avariei din centrul Clujului, devansate, vor fi gata până duminică dimineață

Un comentariu

  1. Cauza sunt rahaturile de autobuze articulate care distrug si drumurile pe unde trec. Nu degeaba s-a mai renuntat odata la ele, chiar pe vremea comunismului.

Scrie un comentariu