Închide

O firmă din Cluj face studiu care diagnostichează relațiile de cuplu din România, întreabă o mie de participanți. Care e concluzia

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 26, 2021 0 148

O firmă din Cluj face studiu care diagnostichează relațiile de cuplu din România și întreabă o mie de participanți. Concluzia – o relație de iubire la români durează, în medie, 8,9 ani, în cazul femeilor și 9,5 ani, în cazul bărbaţilor.

O altă concluzie este că 86% dintre români nu au apelat la terapie de cuplu, deși au întâmpinat probleme în relație. ”O relație de iubire la români durează, în medie, 8,9 ani în cazul femeilor și 9,5 ani, în cazul bărbaţilor, și se sfârșește, de regulă, cu un divorț. Deși simt că traversează o criză în relație, 86% dintre români nu apelează la terapie de cuplu, iar dintre cei 14% care au accesat serviciile unui psihoterapeut, cei mai mulți au făcut-o după 2-3 ani de conflicte în cuplu”, arată studiul realizat de o firmă din Cluj.  ”Acest studiu scoate la suprafață un alt aspect important: cuplurile asociază iubirea cu îndrăgostirea. Cu alte cuvinte, se așteaptă ca sentimentele pe care le trăiesc în prima etapă a relației, cea de îndrăgostire, care poate dura de la două luni la doi ani, să se perpetueze. Își doresc o căsnicie armonioasă fără să își asume, însă, efortul emoțional pe care îl cere relația și ajung să își saboteze viața din cauza așteptărilor nerealiste sau a fanteziilor despre iubire”, spune psihoterapeutul Domnica Petrovai.  Studiul a fost realizat de Școala pentru Cuplu, pe un eșantion de 1000 de participanți, dintre care peste opt sute de femei. Cei mai mulți dintre respondenți – peste 800 – sunt căsătoriți.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare