Închide

Compania de Apă: lucrările pentru repararea avariei din centrul Clujului, devansate, vor fi gata până duminică dimineață

Sănătate by Actual de Cluj - feb. 26, 2021 0 321

Intervenția pentru remedierea avariei la conducta de apă spartă în centrul Clujului în această dimineață ar urma să fie finalizată mai devreme decât se anticipase, sâmbătă seara, iar până duminică dimineața, după mai multe manevre în sistem, va putea fi predată pentru asfaltare, estimează Compania de Apă ”Someș”.

Estimările inițiale în ceea ce privește perioada de intervenție la remedierea avariei din piața Avram Iancu au fost devansate. ”Stadiul actual al lucrărilor ne permitem să apreciem că intervenția pentru remedierea avariei se va putea finaliza până sâmbătă seara, după care va urma o perioadă de circa 10 ore pentru reumplerea și spălarea sistemului astfel încât duminică dimineata strada să poată fi predată firmei cu care Compania are contract pentru refacerea carosabilului”, arată CAS. ”Urmare a intervenției la avaria majoră din Piața Avram Iancu și a manevrelor la sistemul public de alimentare cu apă care să permită continuarea furnizării apei, există posibilitatea ca în anumite zone din municipiu turbiditatea apei să fie temporar ușor crescută. Acest fenomen dacă apare, apreciem că va dispărea în cursul după amiezii de astăzi, fără ca prin aceasta să fie afectată calitatea, respectiv potabilitatea apei. Ne cerem scuze pentru eventualul disconfort creat populației”.

Amintim, avarie de proporții în centrul orașului Cluj-Napoca în această dimineață, în piața Avram Iancu, unde o conductă de alimentare cu apă a explodat. La fața locului au intervenit de o oră echipele Companiei de Apă ”Someș”.

Purtătorul de cuvânt al Companiei, Lucian Croitoru, a spus pentru actualdecluj.ro că printre posibilele cauze ale avariei poate fi traficul auto, poate vechimea conductei, dar nu neapărat. ”Nu putem face speculații privind cauza. Nici vechimea conductei nu reprezintă un factor determinant pentru că am avut acum șapte ani pe Calea Dorobanților o avarie explozivă la o aducțiune mare instalată de două luni, nou-nouță. Totodată pe Dragalina una dintre cauzele pe care noi le bănuim au fost acele praguri pentru încetinirea traficului auto. Când mașina, cât e grea, că nu doar autoturisme ușoare trec, trece și cade după prag, se produce o trepidație importantă, zi după zi. Noi acolo bănuim că asta a contribuit foarte mult la avarie”.

Citește și:

Avarie de proporții în centrul orașului Cluj-Napoca în această dimineață, s-a spart conducta cu apă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu