Închide

Autostrada Turda – Sebeș, puncte critice. Nu e sigur că se va finaliza lotul 4 până la finele anului

ActualitateAdministrațieSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - iun. 06, 2017 0 546

Pe cei aproape 70 de km din autostrada A10 Sebes – Turda sunt zone in care lucrarile bat pasul pe loc, noduri inca fara proiecte tehnice aprobate sau puncte critice nerezolvate inca de catre autoritati, o arata o noua filmare aeriana publicata de Asociatia Pro Infrastructura. Punctele critice nerezolvate pe Lotul 4 pun in pericol finalizarea pana la finalul acestui an, in timp ce Lotul 2 pare din ce in ce mai greu de terminat pana la finalul anului 2018 – transmite Hotnews.ro

Filmarea din avion incepe cu Lotul 4, din zona nodului rutier de la Turda cu A3 si DN1. Acolo nu a fost rezolvată situatia cu o plantatie de paulownia, care impiedica finalizarea unei bretele de legatura.

„Pe lotul 4 stadiul lucrarilor a avansat vizibil de la ultima filmare, insa punctele critice – lacul Stejaris, plantatia de Paulownia din nodul Turda, stalpii de curent de pe aliniament – sunt inca nerezolvate. Daca in perioada imediat urmatoare aceste probleme nu se vor solutiona astfel incat constructorul sa inceapa lucrarile aferente, deschiderea circulatiei pe cei 16 km la final de 2017 va fi practic imposibila”, avertizeaza Asociatia Pro Infrastructura (API). „Pe lotul 3, sansele pentru finalizarea lucrarilor si implicit deschiderea circulatiei pe 8 din cei aproximativ 12 km intre nodurile rutiere Decea si Aiud pana la finalul acestui an sunt mai mult decat promitatoare”, sustine API.

Pro Infrastructura: Pe lotul 2 lucrarile bat pasul pe loc. Finalizarea pana la sfarsit de 2018, tot mai greu de atins

Pe Lotul 2, insa, lucrurile nu par a se misca, in ciuda vremii favorabile „avansul este insesizabil fata de filmarea precedenta. Chiar daca este cel mai lung lot dintre cele 4, avansul in ceea ce priveste lucrarile de terasamente bate pasul pe loc. In acest ritm, finalizarea acestui lot pana la finalul anului 2018 este tot mai greu de atins”, noteaza Pro Infrastructura. „Pe primul lot, autostrada prinde contur in multe puncte de pe traseu. Avansul lucrarilor este promitator, dar din pacate, zona autorizata si pe care se lucreaza in prezent nu va putea fi deschisa traficului fara autorizarea capetelor acestui lot, nodurile Alba Iulia Nord si Sebes”, potrivit API. Despre situatia nodului de la Sebes, aici.

Autostrada 10 Sebes – Turda are o lungime de totala de 70 de km, iar valoarea totala a lucrarilor e estimata la 445 de milioane de euro (cofinantata din fonduri europene).

Articol și video, integral, pe Hotnews.ro

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu