Închide

Autostrada Transilvania: Licitația pentru viaductele scoase din contractul cu UMB a fost deblocată. CNAIR așteaptă ofertele până pe 27 noiembrie

EconomieTop News by Actual de Cluj - nov. 17, 2023 0 110

CNAIR a deblocat licitația pentru viaductele scoase din contractul cu UMB pentru lotul Nădășelu – Zimbor de pe Autostrada Transilvania, noul termen pentru depunerea ofertelor fiind 27 noiembrie. Deblocarea licitației pentru viaductele de la Nădășelu și Topa Mică (jud. Cluj) s-a făcut după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins o contestație a turcilor de la Ictaș privind caietul de sarcini, turcii reclamând o documentație superficială (detalii aici). Contractul este finanțat din PNRR, dar cu această întârziere nu mai poate fi semnat până la sfârșitul anului (31 decembrie 2023), conform jalonului din PNRR. (n.r motivat, există și posibilitatea acordării unei extensii în Regulamentul PNRR). Lotul Nădășelu – Zimbor (exceptând cele două viaducte) este la 70 % execuție, potrivit CNAIR. De la Zimbor la Poarta Sălajului, UMB a avansat la 40%.

CNAIR a deblocat licitația pentru viaductele scoase din contractul cu UMB pentru lotul Nădășelu – Zimbor de pe Autostrada Transilvania, noul termen pentru depunerea ofertelor fiind 27 noiembrie. Deblocarea licitației pentru viaductele de la Nădășelu și Topa Mică (jud. Cluj) s-a făcut după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins o contestație a turcilor de la Ictaș privind caietul de sarcini, turcii reclamând o documentație superficială (detalii aici). Contractul este finanțat din PNRR, dar cu această întârziere nu mai poate fi semnat până la sfârșitul anului (31 decembrie 2023), conform jalonului din PNRR. (n.r motivat, există și posibilitatea acordării unei extensii în Regulamentul PNRR). Lotul Nădășelu – Zimbor (exceptând cele două viaducte) este la 70 % execuție, potrivit CNAIR. De la Zimbor la Poarta Sălajului, UMB a avansat la 40%.

„Proiectarea și execuția lucrarilor de deviere a traseului situate intre km 10+009 – km 12+000 si km 21+406– km 24+890, aferente Autostrazii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, subsecțiunea 3A2: Nădășelu – Mihăiești (km 8+700 – km 25+500)”, arată contractul din SEAP. Pe secțiunea din PNRR Nădășelu – Poarta Sălajului, traseul actual va fi deviat, iar la Nădășelu și Topa Mică unde sunt alunecări de teren vor fi construite două viaducte cu o lungime de peste 3 kilometri. Noile lucrări costă aproximativ un miliard de lei, iar durata este de 27 de luni (9 proiectare și 18 execuție), după cum arată economedia.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu