Închide

Banca Transilvania atinge o capitalizare record la Bursa de Valori Bucureşti: 18,3 mld. lei, adică 3,7 mld. euro. În 2023 acţiunile băncii de la Cluj au urcat cu 30%. Spre comparaţie, BET a crescut cu 26%. Cei mai mari acţionari ai băncii sunt fondurile de pensii private Pilon II cu o deţinere de 26%

Economie by Actual de Cluj - nov. 17, 2023 0 172

În 2023 acţiunile băncii de la Cluj au urcat cu 30%. Spre comparaţie, BET a crescut cu 26%.

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de activele gestionate, a atins un maxim istoric din punctul de vedere al capitalizării la BVB în contextul rezultatelor financiare record pentru T3/2023 şi pe fondul creşterilor bursiere de pe plan extern, arată datele agregate de Ziarul Financiar.
Astfel, pe parcursul şedinţei de tranzacţionare din 16 noiembrie, în jurul prânzului, acţiu­nile băncii de la Cluj s-au tran­zacţionat la 22,98 lei, ceea ce calculat cu numărul de acţiuni de aproximativ 800 de milioane de unităţi, înseamnă o capitalizare bur­sieră de 18,35 mld. lei (3,7 mld. euro), potrivit datelor BVB. „Evoluţia foarte bună a preţului acţiunii TLV prin atingerea unui nou maxim istoric a fost determinată de afişarea rezul­tatelor la 9 luni“, spune Marcel Murgoci, director de opera­ţiuni, Estinvest, unul dintre veteranii pieţei de capital din România.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu