Închide

Autostrada Transilvania: Compania de Drumuri a prelungit cu o lună, până pe 26 noiembrie, evaluarea candidaturilor pentru licitaţia restrânsă pe tronsonul Nuşfalău-Zalău-Poarta Sălajului / CNAIR nu reuşeşte să anunţe constructorii care merg mai departe nici la 9 luni de la depunerea candidaturilor

Economie by Actual de Cluj - nov. 02, 2021 2 1045

Compania de Drumuri a prelungit cu o lună, până pe 26 noiembrie evaluarea celor 12 candidaturi pentru licitaţia restrânsă pe sectorul de autostradă Nuşfalău-Zalău-Poarta Sălajului, secţiune cu o lungime de 41 de kilometri care include şi tunelul de la Meseş. Iniţial, anunţarea celor şase asocieri sau ofertanţi unici care merg mai departe în această procedură era programată pentru termenul-limită 26 octombrie, dar a fost prelungită cu 30 de zile. Practic, la 9 luni de la depunerea candidaturilor, CNAIR nu reuşeşte să finalizeze evaluarea, implicit investiţia de aproximativ 4 miliarde lei nu poate trece în etapa următoare, anunță economedia.ro.

Un număr de 12 asocieri şi constructori au depus oferte în februarie, dintre aceştia două companii fiind din China iar un alt constructor din China în asociere cu antreprenorul român Drum Asfalt SRL:

ASOCIEREA STRABAG SRL -ACCIONA CONSTRUCCION SA (Romania -Spania)
ASOCIEREA AKTOR TECHNICAL SOCIETE ANONYME (AKTOR S.A.) – RIZZANI DE ECCHER SpA (Grecia – Italia)
ASTALDI SpA (Italia)
ASOCIEREA DRUM ASFALT SRL – CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LTD – DIMEX-2000 COMPANY S.R.L (Romania – China)
IMPRESA PIZZAROTTI & CSpA (Italia)
KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)
ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – – (Turcia)
ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
ASOCIEREA TEKFEN INSAAT VE TICARET A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)
CHINA STATE CONSTRUCTION ENGINEERING CORPORATION LTD. (China)
ASOCIEREA REC ULUSLARARASI İNŞAAT YATIRIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ – ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş. (Turcia)
ASOCIEREA SINOHYDRO CORPORATION LIMITED – POWER CONSTRUCTION CORPORATION OF CHINA LTD – POWERCHINA ROADBRIDGE GROUP CO. LTD – OZGUN INSAAT TAAHHUT SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI (China – Turcia)
Durata contractului este de 48 de luni, din care 12 luni proiectare şi 36 de luni pentru execuţie. Pe cel mai dificil tronson al Autostrăzii Transilvania vor fi construite 65 de lucrări de artă, viaducte, poduri şi pasaje cu o lungime totală de 13 kilometri, iar tunelul de la Meseş cu două galerii va avea o lungime de 2,9 kilometri. Doar tunelul de la Meseş costă un milliard de lei, arată CNAIR.

Sursa Foto : Cătălin Drulă/Facebook

2 comentarii

  1. Vad ca se amână acum a doua oara de ce nu lăsați și pe cei din China sa construiască dacă din Europa nui cine dați proiecte cu nemiluita în alte părți și aici amânați nu înțeleg stragedia voastra

Scrie un comentariu