Închide

Autostrada Sibiu-Pitești : MAPA și GEOSTUD fac 353 de foraje în etapa de proiectare a lotului 2 Boița-Cornetu, cea mai dificilă secțiune a autostrăzii de pe Valea Oltului

Economie by Actual de Cluj - sept. 14, 2022 0 149

Asocierea Mapa-Cengiz (Turcia) și proiectantul Geostud ( România) trebuie să realizeze peste 350 de foraje în etapa de proiectare a lotului 2 al Autostrăzii Sibiu-Pitești, tronsnul Boița-Cornetu cu o lungime de 31 kilometri fiind cea mai dificilă secțiune a autostrăzii de pe Valea Oltului. Contractul cu asocierea din Turcia are o durată de 18 luni pentru proiectare respectiv 50 de luni pentru execuție. Ordinul pentru începerea proiectării a fost emis începând cu data de 1 iulie, după cum arată economedia.ro.

În acest moment, echipele care fac studiile geotehnice, forajele pentru Proiectul Tehnic sunt în zona localității Racoviță, a transmis Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu citat de Agerpres : ,,Marţi, 13 septembrie, am mers la aceste lucrări pentru realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti. Este o lucrare extrem de importantă pentru noi, pentru judeţul Vâlcea şi pentru mine şi voi fi foarte prezent în şantier. Se fac 353 de foraje pe toată lungimea acestui sector care tranzitează judeţul Vâlcea şi este foarte important să ştim cum se proiectează astfel încât autostrada să fie solidă şi să nu ne trezim cu surprize. Am o relaţie directă şi corectă cu cei care construiesc. Discut periodic cu cei care construiesc”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu