Închide

Vești bune pe hârtie pentru sectorul de autostradă Câmpia Turzii – Chețani din Autostrada Transilvania, se poate semna contractul de execuție pe 15km, ar putea fi gata anul viitor

EconomieTop News by Actual de Cluj - sept. 14, 2022 2 212

Vești bune pe hârtie pentru sectorul de autostradă Câmpia Turzii – Chețani din Autostrada Transilvania, ieri a fost respinsă contestația la contract de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Astfel, CNSC a respins ieri contestația asocierii Drum Asfalt-Trameco (grup Selina), astfel că CNAIR este obligată de lege să semneze contractul cu câștigătorul licitației, Strabag-Geiger chiar dacă, teoretic, contestatarul poate să facă recurs la Curtea de Apel București, arată asociația Pro Infrastructura. Asociația adaugă că cei 15,70 kilometri rămași de finalizat între Nădășelu lângă Cluj-Napoca și Târgu Mureș au o istorie zbuciumată. Licitația actuală a fost lansată în 20 iulie 2021 și câștigătorul inițial, Drum Asfalt-Trameco, a fost contestat de Strabag-Geiger căruia i s-a dat dreptate în instanță iar CNAIR, după reevaluarea ofertelor, a desemnat în 8 august anul curent asocierea austriaco-germană ca fiind noul câștigător. ”Perdantul a tras de timp și a atacat rezultatul reevaluării dar, așa cum v-am spus pe 11 august, șansele de reușită erau foarte, foarte reduse. Așadar decizia CNSC de astăzi (ieri-n.red.) confirmă previziunea noastră și CNAIR trebuie să parafeze contractul cu Strabag-Geiger pe 420,3 milioane lei fără TVA, 3 luni de proiectare și alte 18 luni de execuție în teren cu 10 ani garanție”.

Asociația cere constructorilor și oficialilor CNAIR să întreprindă de urgență procedurile de semnare a contractului, emiterea ordinului de începere și mobilizarea în teren, Strabag-Geiger având puterea de a finaliza șantierul la sfârșitul anului viitor, ”sectorul acesta al Autostrăzii A3 fiind practic la ei în curte”.

2 comentarii

  1. Strabag a demonstrat ca nu e in stare sa termine lucrarea, de ce i s-a mai permis sa participe la licitatie? Este o firma procesomana ce ar fi trebuit sa fie exclusa de la toate licitatiile din tara, dar pentru ca este austriaca si stim noi cine conduce conducatorii tarii, aceasta firma de procesomani au castig de cauza! Singurii care pierdem suntem noi, locuitorii acestei tari conduse de vanduti!

    • Nea Beni, tu ești?!
      Strabag!!??? Vorbești prostii amice! Procesomani sunt peneliștii de la Selina/ Trameco. Strabag a livrat înainte de termen lucrări, la nivel calitativ foarte bun. Pe lângă UMB și Porr sunt singurii paroliști care activează pe piața românească de construcții de infrastructură.

Scrie un comentariu

Articole similare