Închide

”Autostrada cu urși” Lugoj – Deva: UMB a câștigat licitația pentru contractul de aproximativ 500 milioane de euro prin PNRR

Economie by Actual de Cluj - sept. 22, 2022 0 102

Constructorul român UMB a câștigat licitația pentru proiectarea și execuția autostrăzii cu tuneluri Lugoj – Deva, a transmis astăzi, la Timișoara, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Anunțul oficial privind desemnarea câștigătorului era așteptat chiar de luni, la termenul limită pentru evaluarea candidaturilor, dar ministrul Grindeanu și conducerea CNAIR au așteptat Congresul Drumarilor din Timișoara pentru confirmarea oficială, informațiile pe surse arătând încă de la începutul săptămânii câștigătorul. După anularea licitației lansată încă din 2019, CNAIR a suplimentat valoarea contractului cu aproape un miliard de lei, până la aproape 2,5 miliarde lei, din care 1,5 miliarde reprezintă finanțare prin PNRR.

„Celebra autostradă cu urși, de la Margina la Holdea, a fost desemnat câștigătorul, este un constructor român care și-a făcut treaba foarte bine și care ne dă siguranța că va termina lucrarea în termenii contractului. Este constructorul care în acest moment, este cel mai mare constructor român pe infrastructură rutieră, Umbrărescu, toată lumea îl știe. În sfârșit se intră în linie dreaptă și pe acest proiect. Procedura este următoarea : în 10 zile se pot depune contestații la CNSC, în ultima perioadă sunt tot mai puține la CNAIR, dar asta nu înseamnă că nu ar putea fi depuse. E FIDIC Galben, proiectare și execuție, vom semna contractul la Timișoara, probabil în următoarele săptămâni”, a afirmat Grindeanu, conform economedia.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu