Închide

UBB face parteneriat cu asociația firmelor italiene din România și anunță înființarea unui „centru de excelență”

Economie by Actual de Cluj - sept. 22, 2022 0 102

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și consorțiul Italian Confindustria Romania au semnat, în premieră pentru mediul universitar românesc, un acord de parteneriat al cărui obiectiv final este crearea în România a unui Centru de excelență bazat pe colaborarea Italian Confindustria și o universitate românească.

Acordul semnat de rectorul UBB, Daniel David, și de președintele Confindustria România, Giulio Bertola, prevede, alături de obiectivul general al Centrului de excelență, inițierea unor programe noi de master și doctorat, extinderea și intensificarea colaborărilor dintre UBB și universitățile din Italia, precum și programe de burse dedicate studenților UBB. De asemenea, noua colaborare cuprinde organizarea unei dezbateri anuale pe tema nevoilor și provocărilor mediului economic, social, educațional și sanitar din România.

Printre principalele companii italiene de pe piața românească membre în consorțiu se numără firme ca Intesa SanPaolo Bank, Pirelli Tyres Romania, Unicredit Bank, Technology Reply Romania, Ifis Finance, FSP Global Group e Studio Antico e Partners.

„Centrul va fi cadrul coordonării angajamentelor specifice și generării unora noi, dar și un hub inovativ de tehnologii și servicii”, spune David.

Prezentă de 20 de ani în spațiul economic românesc, Italian Confindustria România este reprezentanta principalelor firme din România cu capital parţial sau total italian, asigurând peste 30000 de locuri de muncă.  Asociația din România e membră a Confindustria Italia.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu