Închide

Autoritățile din Grecia infirmă cazul de variolă a maimuței

ActualitateAdministrațieSănătate by Actual de Cluj - mai 23, 2022 0 82

Primul caz suspect de variola maimuței din Grecia se infirmă, arată presa din această țară. Pacientul, un român stabilit în Marea Britanie, are de fapt varicelă. El se afla în vacanță și a fost internat în spital, după ce pe corp i-au apărut erupții asemănătoare celor provocate de variola maimuței.

„Nu a fost detectat niciun virus al variolei maimuței în proba de laborator prelevată de la bărbatul care este internat la Spitalul Attikon, în schimb proba a fost pozitivă la două teste repetate pentru virusul varicelei”, scrie kathimerini.gr, citat de digi24.

Testele pentru variolă au fost efectuate în Laboratorul de referință de la Școala de Medicină și în laboratorul de microbiologie al Spitalului Attikon. Vor fi efectuate însă examinări suplimentare pentru o confirmare deplină, au precizat autoritățile.

Varicela și variola au simptome oarecum similare și se caracterizează prin apariția leziunilor cutanate.

Potrivit presei din Grecia, pacientul care fusese suspect de variola maimuței are 29 de ani și a fost transportat sâmbătă din Kefalonia la Atena. Pacientul este acum într-o stare bună, nu mai are febră, ci doar simptome ușoare și erupții cutanate. Și partenera sa, care este asimptomatică, este internată la Spitalul Attikon.

sursă foto: Guliver/Getty Images

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare