Închide

Autoritatea de Supraveghere Financiară a propus plafonarea RCA timp de șase luni

ActualitateEconomieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - feb. 16, 2022 0 93

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus Ministerului Finanțelor plafonarea prețurilor RCA timp de șase luni, afirmă surse politice și din ASF pentru Economedia. Președintele ASF Nicu Marcu a confirmat propunerea de plafonare a prețurilor RCA.

„În urma analizelor realizate cu privire la evoluția pieței RCA și la impactul unor tendințe speculative asupra consumatorilor, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis să înainteze Ministerului de Finanțe o propunere de Hotărâre de Guvern referitoare la limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referință. Pentru protejarea consumatorilor și pentru stabilitatea piețelor pe care le supraveghează, Autoritatea face uz de toate resursele legislative și de reglementare de care poate dispune, împreună cu Guvernul României și cu alte autorități ale statului. Credem că Guvernul va lua în calcul cât de curând propunerea înaintată, tocmai în scopul protejării populației în fața tendințelor inflaționiste sau speculative”, a transmis, într-un comunicat de presă, Nicu Marcu, președintele ASF, conform economedia.ro

„Am înaintat către Ministerul Finanțelor o propunere de limitare a tarifelor RCA, astfel încât tarifele maximale să nu depășească tariful de referință”, a declarat pentru Economedia o sursă din ASF, precizând că măsura va intra în vigoare odată cu adoptarea unei hotărâri de Guvern în acest sens.

Potrivit unor surse politice, decizia a fost luată în urma mai multor discuții între premierul Nicolae Ciucă, președintele ASF Nicu Marcu și președintele PSD Marcel Ciolacu.

Citește integral pe economedia.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare