Închide

Autoritatea de Ordine Publică: mii de infracțiuni în câteva luni la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 30, 2020 0 134

Mii de infracțiuni în câteva luni la Cluj, aceasta relevă raportul trimestrial al Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

E vorba de peste 3.600 de infracțiuni în primele trei luni ale acestui an, despre care Poliția a fost sesizată prin plângere, denunț ori acte încheiate de alte organe de constatare prevăzute de lege sau sesizare din oficiu. Mai exact, 3.647 fapte penale, în scădere față de perioada similară a anului trecut. De departe cele mia multe – peste 65% – sunt infracțiuni judiciare. ”În primele 3 luni ale anului 2020, numărul infracţiunilor contra persoanei a înregistrat o scădere faţă de perioada similară a anului trecut, datorită scăderii numărului infracţiunilor contra integrităţii corporale sau sănătăţii”, arată raportul ATOP.
În plus, din analiza indicatorilor statistici privind evoluţia criminalităţii grave rezultă că în primele trei luni ale anului 2020, s-au înregistrat două fapte de omor şi o faptă de tentativă de omor.

În privinţa criminalitãţii contra patrimoniului, în primele trei luni ale acestui an a fost înregistrată o diminuare a acestui gen de infracțiuni, datorită scăderii numărului infracţiunilor de furt – acestea din urmă reprezintă mai bine de  jumătate din totalul infracțiunilor patrimoniale. ”Trebuie menţionat, de asemenea şi că numãrul infracţiunilor de furt din buzunare, poşete şi genţi, furt din locuinţe, şi furt din autovehicule au înregistrat o diminuare. Doar infracţiunile de furt din societăţi comerciale au crescut în perioada analizată iar 30,86% dintre acestea reprezintă furturi de pe rafturi”, arată raportul.
În judeţul Cluj au fost înregistrate în primele trei luni ale anului un număr de 214 infracţiuni stradale, cu 19 infracţiuni mai puţine decât în perioada similară din 2019. ”Distribuţia infracţiunilor sesizate pe categorii de infracţiuni evidenţiază faptul că 85,51% dintre acestea sunt infracţiuni de furt iar 3,73% sunt infracţiuni de tâlhărie.
Dintre infracţiunile de furt stradal, ponderea cea mai mare o au furturile din buzunare, poşete, genţi, care reprezintă 34,97% din totalul infracțiunilor de furt şi furturile din auto, acestea reprezentând 28,96% din totalul infracţiunilor de furt sesizate”, arată raportul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare