Închide

Autobuzele școlare au fost împărțite pe criterii politice

Administrație by Cosmina Fernoaga - aug. 04, 2014 0 376

Consilierii județeni de la PNL și PSD s-au certat ca la ușa cortului din pricina modului în care au fost distribuite 12 autobuze școlare, noi. Consilierul PNL Dorel Secară a cerut executivului să facă o informare oficială privind criteriile în baza cărora s-au selectat comunele care au beneficiat de autobuze. El i-a acuzat pe social-democrați că i-au favorizat pe primarii lor.

„Este inadmisibil ce s-a întâmplat. Am verificat lista comunelor care au primit autobuze școlare. Din 12 microbuze, 10 au fost alocate comunelor cu primari PSD. Ați ajuns să vă folosiți influența chiar și atunci când vine vorba de copii”, a strigat Secară în plenul Consiliului Județean.

Liderul PSD Cluj, Remus Lăpușan, i-a răspuns lui Secară că lista pe care a văzut-o el nu este reală și că situația s-ar fi schimbat între timp.

„Ditribuirea autobuzelor școlare s-a realizat în funcție de necesitățile școlilor. Împărțirea s-a stabilit la Ministerul Educației. Vă asigur că au primat necesitățile și nu criteriile politice. De altfel, lista pe care v-ați uitat s-a schimbat, dar dumneavoastră ori nu știți asta ori mințiți”, a comentat Lăpușan.

Secară s-a înfuriat și mai tare și i-a cerut vicepreședintelui Consiliului Județean, Vavar Istvan, să aducă lista pentru a demonstra că spusele sale sunt adevărate. „Eu nu mint, voi sunteți cei care mințiți. Ați atribuit autobuzele unor comune precum Apahida, Căianu, Baciu, Cojocna, Cătina, Cășeiu, Căpușu, Cornești, Iclod, Băișoara, Panticeu. Majoritatea sunt cu primari PSD. Celelalte comue stau cu autobuze stricate și nu mai au bani să  investească în reparații. De multe ori copiii ajung să meargă pe jos la școală, când se strică câte un autobuz. Rușine să vă fie”, a încheiat Secară.

Lăpușan a precizat că va prezenta o situație reală a modului în care s-au distribuit autobuzele către primăriile clujene.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare