Închide

Spitalul Regional de Urgență relansat într-o nouă variantă de proiect

AdministrațieDezvoltareTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 04, 2014 0 561

Administrația județeană și-a dat acordul pentru relansarea proiectului Spitalului Regional de Urgență. Cel mai probabil, obiectivul planificat pe un teren din comuna Florești, preluat de Consiliul Județean din patrimoniul Armatei, va avea regim de spital județean și nu de spital regional cum era planificat inițial. Vicepreședintele administrației județene, Horațiu Cătărig, a subliniat că atâta timp cât Guvernul nu a găsit soluții de finanțare pentru acest obiectiv, proiectului i se poate aloca un alt regim, iar responsabilitatea finanțării va reveni Consiliului Județean.

„Putem alege să construim acest spital printr-un credit furnizor. Acest lucru ar însemna ca el să fie gestionat de Consiliul Județean și nu de minister, de vreme ce Guvernul nu alocă nici un ban. Prin urmare, spun că se poate realiza același spital de urgență, doar că el nu va mai avea regim de spital regional. Va păstra caracteristicile tehnice prevăzute inițial în Studiul de Fezabilitate, doar că vom vorbi despre un spital de interes județean”, a comentat Cătărig.

Consiliul Județean a adoptat o Hotărâre ce vizează comasarea celor două parcele de teren situate în incinta Unității Militare din Florești. Este vorba despre o parcelă de 6 ha și de una de 8,4. „În total este o suprafață de 14 hectare. Am verificat la Cartea Funciară, terenul este liber de sarcini. Nu există absolut nici un impediment în demararea acestui proiect, așa cum au tot speculat unii politicieni. Nu trebuie decât să reunim cele două parcele, având în vedere că administrația județeană le-a preluat separat, pe vremea când președinte era Alin Tișe. După ce ne vom achita de procedura de comasare, vom reactualiza studiul de fezabilitate”, a comentat Cătărig. Întreaga documentație poate fi finalizată până în toamnă, urmând ca noua conducere a administrației județene să identifice o soluție eficientă pentru finanțarea acestui obiectiv.

Amplasamentul din Florești a fost preluat de Consiliul Județean prin Hotărâre de Guvern, pe vremea când președinte era Alin Tișe. În corelare cu strategia Guvernului, planul administrației județene era acela de a pune la dispozița Ministerului Sănătății un teren propice pentru proiectul unui Spital Regional de Urgență. Niciodată statul nu a alocat finanțare pentru acest obiectiv, deși administrația județeană a făcut demersuri importante pentru demararea lui. După ce liberalul Horea Uioreanu a preluat conducerea Consiliului Județean de Urgență, proiectul a fost complet abandaonat.

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare