Închide

Au întors rezultatul licitației pentru transformarea zonei Expo Transilvania

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 02, 2021 0 4622

Fip Consulting a obținut o decizie favorabilă de la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) prin care Primăriei i se cere să reevalueze atribuirea contractului pentru modernizarea zonei Expo Transilvania unde se dorește proiectarea unui parking și a unei baze sportive după modelul celor deja făcute sau în execuție în oraș, Gheorgheni și La Terenuri.

Licitație a fost atribuită Metapolis Architects din Belgia, cei care se ocupă de proiectele de transformare a zonei Cetățuia și a Parcului Est.

 

 

Contractul de proiectare pentru modernizarea zonei Expo Transilvania a fost atribuit în 6 aprilie 2021 către Metapolis Architects – Pro Deco Arhitectură. Asocirea Fip Consulting Novart Engeneering, clasată pe locul II a contestat decizia Primăriei arătând că oferta celor de la Metapolis nu respectă prevederile caietului de sarcini sub raportul nesecretizării ei dar și a realizării studiului topografic.

Prin decizia 1097/C10/873 din 27 mai, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a admis în parte contestația celor de la Fip Consulting și a dispus anularea deciziei prin care contractul a fost atribuit către Metapolis Architects și reevaluarea ofertelor.

„În temeiul art. 26 alin. (2) și (5) din Legea nr. 101/2016, admite în parte contestația formulată de SC FIP CONSULTING SRL în contradictoriu cu MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA.
Dispune anularea deciziei de desemnare câștigătoare a ofertei depusă de Asocierea SC METAPOLIS ARCHITECTS SRL – SC PRODECO ARHITECTURĂ ȘI INGINERIE SRL, anularea raportului procedurii nr. 227751/06.04.2021, în partea care privește oferta depusă de Asocierea SC METAPOLIS ARCHITECTS SRL – SC PRODECO ARHITECTURĂ ȘI
INGINERIE SRL precum și a tuturor comunicărilor subsecvente acestora. Dispune continuarea procedurii prin reevaluarea ofertei depusă de Asocierea SC METAPOLIS ARCHITECTS SRL – SC PRODECO ARHITECTURĂ ȘI INGINERIE SRL conform motivării și desemnarea ofertei câștigătoare dintre ofertele admisibile, în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei decizii”, se arată în decizia CNSC.

Deocamdată, comisia Primăria nu a luat nicio nouă decizie privind contractul care vizează „regenerarea urbană a zonei verzi Expo-Transilvania prin amenajarea și extinderea parcului Aurel Vlaicu, amenajarea străzilor adiacente după conceptul Walkable and Smart City și construire parking”. Contractul este estimat la peste 2,2 milioane lei și 18 luni.

Pentru acest proiect municipalitatea intenționează să atragă bani europeni, de altfel și în contract e stipulată și asistența tehnică pe durata execuției lucrărilor.

Proiectul de modernizare vizează un teritoriu de circa 16 hectare – zona Expo Transilvania, plus străzile adiacente, inclusiv platoul pieței agroalimentare de pe strada Dâmboviței. Pentru parking, cerința Primăriei este să aibă minim 350 de locuri.

(temă proiectare regenerare urbană Zona Expo Transilvania, SEAP)

Fip Consulting a făcut pentru Primărie studiu de fezabilitate și documentația pentru realizarea străpungerii în zona Uzinei Electrice – Calea Mănăștur – Mărginașă, un proiect amplu cu exproprieri pe care municipalitatea intenționează să îl demareze în Cluj-Napoca. Firma a fost criticată de specialiștii Primăriei deoarece nu vine cu soluții inovative pentru traficul din Cluj-Napoca, după ce inițial propuseseră reducerea benzilor de trafic de pe Calea Mănăștur în favoarea benzilor dedicate pentru mijlocele de transport în comun. Radu Andronic, managerul societății s-a contat și cu primarul Emil Boc la dezbaterea publică privind proiectul.

Detalii: VIDEO Cum vrea primăria să reorganizeze traficul la intrarea în cel mai mare cartier al orașului. Iată varianta proiectanților angajați să găsească soluții

(oferte participante la licitație, sursă contestație Fip Consulting – SEAP)

sursa foto: Emil Boc Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu