Închide

Daniel Buda: Îi invit pe absolvenții de studii universitare să aplice la stagiile „Robert Schuman”, în Parlamentul European. Stagiile sunt plătite

ActualitateDezvoltare by Actual de Cluj - iun. 02, 2021 0 391

Eurodeputatul Daniel Buda lansează un îndemn absolvenților de studii universitare să aplice la stagiile „Robert Schuman”, puse la dispoziție de Parlamentul European.
Aceste stagii poartă numele lui Robert Schuman, unul dintre principalii arhitecți ai proiectului de integrare europeană, proiect ce a adus 70 de ani de pace și prosperitate în Europa. El a propus exploatarea în comun a producției de cărbune și oțel francez și german în ceea ce a devenit apoi Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului, prima dintre Comunitățile Europene, transformată apoi în Uniunea Europeană.
„Stagiile Schuman sunt plătite și au loc într-unul din locurile oficiale de desfășurare a activității Parlamentului European – Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg – sau în birourile de legătură ale Parlamentului din statele membre. Un stagiu Schuman vă va îmbunătăți educația și formarea profesională. Vă va oferi cunoștințe despre activitatea instituțiilor UE și a Parlamentului European, un forum de mare importanță în luarea deciziilor și dezbaterea politică la nivelul UE”, transmite Daniel Buda.
Solicitanții de stagiu la Parlamentul European trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
– să aibă vârsta de peste 18 ani,
– să îndeplinească cerința lingvistică,
– să dețină o diplomă universitară,
– să nu fi lucrat mai mult de două luni consecutive într-o instituție sau organism UE,
– să nu fi efectuat o vizită de studiu la secretariatul Parlamentului European cu șase luni înainte de începerea stagiului.
„Cei care vor fi selectați pentru completarea stagiului, vor avea posibilitatea de a lucra în Parlament în perioada octombrie-februarie. Recomand o carieră în instituțiile europene deoarece prin munca depusă, tinerii au șansa să îmbunătățească viețile a sutelor de milioane de cetățeni europeni, aducând astfel schimbarea ce și-o doresc în Europa!”, transmite Daniel Buda.
Pentru a aplica la stagiile Robert Schuman, la Parlamentul European, poate fi accesat site-ul https://ep-stages.gestmax.eu/web…/application-informations.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu