Închide

Au fost finalizate lucrările la ”Drumul Apusenilor”, au costat zeci de milioane de euro

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 15, 2022 0 3374

Au fost finalizate lucrările la ”Drumul Apusenilor”, pitorescul drum județean de 25 de kilometri care ajunge în Apuseni.

Lucrările au fost finalizate azi, e vorba de modernizarea drumurilor județene DJ 764B și DJ 108K, la doi ani de la debutul lucrărilor. Drumul are o lungime de 25 de kilometri și șapte poduri, inclusiv unul peste Crișul Repede construit de la zero, 280 de accese la proprietățile situate pe traseu, aproape zece kilometri de trotuare și altele. ”Importanța acestei investiții din fonduri europene este una aparte, întrucât drumul traversează una dintre cele mai atractive și spectaculoase zone ale Munților Apuseni”, arată Consiliul Județean.

Traseul județean de importanță turistică, în lungime totală de peste 25 de km, începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului , la intersecția cu DN1, continuă până în apropierea barajului Drăgan-Floroiu și ajunge până la limita administrativă cu județul Bihor. Lucrările au costat nu mai puțin de 132 milioane de lei, adică peste 26 de milioane de euro.

Drumul traversează una dintre cele mai atractive și spectaculoase zone montane ale Clujului și e de așteptat ca acesta să contribuie la dezvoltarea economică din zonă.

Să mai spunem că ideea reabilitării acestui drum e veche: studiul de fezabilitate datează din 2008.

Citește și:

Bolojan: locuitorii Bihorului vor putea ajunge până la Valea Drăganului, în Cluj, pe un drum asfaltat din primăvara anului viitor, pe Drumul Apusenilor

Nici un comentariu

Scrie un comentariu