Închide

Au fost finalizate lucrările de modernizare a singurului spital de recuperare de stat din Transilvania, de la Cluj, de milioane de euro

Sănătate by Actual de Cluj - feb. 20, 2024 0 322

Au fost finalizate lucrările de modernizare a singurului spital de recuperare de stat din Transilvania, de la Cluj.

Lucrările la spitalul clinic de recuperare din Cluj-Napoca au fost recepționate, a anunțat Consiliul Județean, instituție în subordinea căreia se află spitalul. Printre lucrările executate la nivelul corpului A sunt noi instalații de distribuție a energiei electrice, de iluminat și iluminat de siguranță, de compensare a puterii reactive și protecție împotriva șocurilor, precum și alimentarea de rezervă cu energie electrică la demisol, parter și etajele 1-10.

De asemenea, a fost instalat un sistem nou de semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației de oxigen la etajele 1-9, precum și un nou sistem de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu la demisol, parter și etajele 1-10, dar și în corpurile B-I. Totodată, zona de Terapie Intensivă de la etajul 8 dispune de o nouă instalație de ventilare și tratare a aerului, iar pentru etajele 1, 2, 7 și 8 a fost creată o instalație nouă de fluide medicale. Au fost instalate centralele de tratare a aerului, a fost amenajată platforma pentru grupul electrogen și a fost instalat acest echipament. Lucrările au fost realizate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, în valoare de peste 13,2 milioane de lei, adică aproximativ 2,6 milioane de euro.

Spitalul de recuperare din Cluj-Napoca, de pe strada Observatorului, a împlinit anul trecut 45 de ani de la înființare. La spitalul de recuperare din Cluj erau internați înainte de pandemie, în medie, anual, 12.000 de pacienți – plus 35.000 tratați ambulatoriu. Unitatea are 405 paturi. În prezent, Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj asigură servicii medicale pentru aproximativ 12.500 de pacienți, care sunt spitalizați anual. Alți 34.000 de pacienți sunt tratați în regim ambulatoriu. Unitatea medicală beneficiază de peste 400 de paturi și de un număr de peste 650 de angajați – medici specialiști, medici profesori, asistente medicale sau îngrijitori. Are secții de recuperare, neurologie, cardiologie, meidcină fizică și balneologie, ortopedie, ortopedie pediatrică, chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, și terapie intensivă. Există de asemenea și un ambulator de specialitate, un laborator de recuperare, precum și farmacie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu