Închide

Au finalizat reabilitarea celei mai vechi străzi a Clujului

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 15, 2020 0 2078

Au fost finalizate în sfârșit lucrările pe una dintre cele mai problematice străzi din centrul Clujului, strada Regele Ferdinand, cea mai veche stradă atestată istoric a Clujului.

Strada Regele Ferdinand e una dintre cele mai problematice din punct de vedere al traficului, din centrul orașului Cluj-Napoca. Aceasta a făcut obiectul unor lucrări de reabilitare ce au durat luni bune, cu închiderea circulației și ulterior deschiderea parțială a acesteia. ”Strada Ferdinand face parte din seria celor patru străzi din centrul Clujului care vor fi terminate în integralitate până în 31 iulie anul acesta. Această arteră importantă este redată astăzi circulației”, a spus azi primarul Emil Boc.

Anecdotic, să menționăm că strada Regele Ferdinand e recunoscută ca cea mai veche stradă a Clujului identificată după nume – în 1362 era menționată ca ”Platea Pontis”, adică ulița podului – căci podul de la extremitatea sa, care acum traversează spre strada Horea, exista și în acele vremuri, e astfel, și acesta, vechi de 800 de ani. Găzduiește și cel mai vechi hotel al Clujului încă deschis turiștilor, hotelul Transilvania. Citește și:

Cel mai vechi hotel din Cluj funcționează continuu de pe vremea locomotivelor cu aburi

Muncitorii care lucrează la reabilitarea străzii Regele Ferdinand au decopertat ruine vechi de 500 de ani. ”A fost unul dintre turnurile cele mai importante ale orașului”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu