Închide

Au cerut să stea pe strada Bogatului, însă Primăria Cluj a refuzat denumirea

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - dec. 04, 2023 0 482

Șapte familii din Cluj-Napoca, toate rude între ele, care și-au dezvoltat un minicartier în zona străzii Oașului, au cerut Primăriei ca noua stradă apărută odată cu ansamblul de locuințe să fie denumită strada Bogatului. Oamenii au motivat că este vorba despre o poreclă de familie după care sunt cunoscuți în zona Valea Chintăului.

 

Direcția de Urbanism a considerat că denumirea este nepotrivită motivând că „face trimitere la condiția socio-economică a unei persoane și are caracter discriminatoriu”. Prin urmare, municipalitatea a propus ca denumirea la artera apărută în contextul dezvoltării ansamblului imobiliar să fie Aleea Lavandei.

Atribuirea numelui de Aleea Lavandei va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Local de luni, 4 decembrie.

Tot în cadrul ședinței deliberativului local va fi supusă aprobării atribuirea de nume unei artere din zona Făget. Demersul are loc contextul dezvoltării unor ansambluri de locuințe în zonă ceea ce impune stabilirea adreselor poștale în vederea eliberării autorizaților de construire. Aleea Lizierei a fost amenajată în zona Făgetului. Noua arteră face legătura dintre Strada Făgetului și un ansamblu de locuințe propuse pe opt parcele de teren deservite de spațiu verde.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu