Închide

Au atribuit în sfârșit contractul pentru lucrările la podul care leagă cioturile de autostradă de lângă Cluj, costă 26 milioane

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 28, 2017 2 1972

Contractul pentru finalizarea lucrărilor la nodul Gilău al autostrăzii Transilvania, cel blocat de un banal pod peste Someș, a fost adjudecat în sfârșit.

Constructorul lucrărilor la Nodul Gilău și conexiunea între cele două secțiuni ale autostrăzii deja construite – secțiunea 2B și subsecțiunea 3A1 – va fi Tirrena Scavi Spa Italia, a anunțat aseară Compania de Autostrăzi. Prețul contractului – aproape 26 milioane de lei fără TVA.

E finalul unei licitații ce a durat luni de zile: în iarnă CNADNR anunțase că a primit pentru aceste lucrări un număr de șapte oferte –  patru asocieri și trei firme, respectiv Copisa Constructora Pirenaica S.A. – S.C. Copisa Construcții SRL, Delta Con SRL Dorohoi – Alveare Group Consorzio Stabile Italia, ICM SPA – Nord Conforest SA, SC Construcții Napoca SA – Ricciardello Construzioni SRL – Aduro Impex SRL, Implenia Baugesellschaft m.b.H., Tirrena Scavi Spa Italia și respectiv Viarom Construct SRL. Valoarea celor șapte oferte nu a fost făcută publică, dar CNADNR a anunțat că le analizează “în conformitate cu noile prevederi legale în materia achizițiilor publice”.

Autostrada Transilvania începe din Brașov și se termină la ieșirea din țară pe la Borș; a fost împărțită în opt secțiuni, între care licitația pentru acest contract se referă la secțiunea 3A Cluj Vest, Gilău – Mihăiești, ce are două subsecțiuni – 3A1 Gilău – Nădășel, de la km 0 până la km 8+700 m și respectiv subsecținea 3A2, de la km 8+700 m până la km 25+500m.

Construcțiile la tronsonul Gilău – Nădășelu au fost începute în aprilie 2014 de UMB Spedition și Tehnostrade.

Amintim, problema spinoasă a acestui pod peste Someș ce să lege cele două porțiuni de autostradă deja construită e veche de doi ani:

 

Viaductul lipsă de la Gilău face inutilizabil un tronson de autostradă aproape terminat. Licitația pentru execuție, blocată de trei luni în evaluarea ofertelor

Cine vrea să finalizeze nodul rutier din Gilău și să lege peticul de autostradă de lângă Cluj

Epopeea Autostrada Transilvania continuă: se caută constructori pentru două “bucăţi” din A3

2 comentarii

Scrie un comentariu