Închide

Au ajuns la Cluj toate tramvaiele produse în România și contractate de regia de transport a zonei metropolitane, 24 de garnituri, au costat zeci de milioane de euro

Administrație by Actual de Cluj - oct. 16, 2021 0 316

Au ajuns la Cluj toate tramvaiele produse în România și contractate de regia de transport a zonei metropolitane, e vorba de 24 de garnituri, dintre care 20 circulă deja.

În Cluj-Napoca au ajuns toate cele 24 de tramvaie produse de fabrica Astra Arad și contractate de Compania de Transport Public; 20 dintre acestea sunt deja în circulație iar restul intră în circuit după perioada de probe.

Primarul Emil Boc spune că jumătate din flota de transport public a orașului e electrică în acest moment iar obiectivul municipalității este ca până în anul 2026 întreaga flotă de transport în comun să fie nepoluantă.
Tramvaiele Astra Imperio au o capacitate de 300 de călători dintre care doar 36 de locuri pe scaune, sunt unidirecționale și costă, fără TVA, peste 7,7 milioane de lei fiecare. Contractul pentru livrarea celor 24 de tramvaie contractate de municipalitatea clujeană ajunge la peste 185,6 milioane de euro fără TVA, adică peste 37 milioane de euro. .

Nici un comentariu

Scrie un comentariu