Închide

Atac de tip phishing care ar veni, aparent, din partea sucursalei din Cluj a unei bănci, avertizează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 29, 2023 0 230

Atac de tip phishing care ar veni, aparent, din partea sucursalei din Cluj a unei bănci, avertizează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

DNSC a fost notificat, în ultimele zile, cu privire la folosirea identităţii vizuale a Libra Internet Bank în atacuri lansate de infractori cibernetici ce se dau drept angajaţi din cadrul băncii. Atacatorii urmăresc transmiterea de link-uri maliţioase prin intermediul e-mail-ului, tehnică numită ”phishing”, prin care distribuie un malware de tip infostealer Agent Tesla. ”Atacatorii încearcă astfel să extragă de la potenţialele victime date sensibile (date personale, de autentificare şi/sau financiare). Atacatorii au trimis mesaje redactate în limba română, mesaje care includ elemente vizuale ale băncii, cu date de identificare ale sucursalei din Cluj-Napoca a băncii, cu subiectul „RE: documente solicitate” ce conţin ataşamente maliţioase”, explică specialiştii DNSC.

Aceștia au arătat că în urma investigaţiei s-a constatat că atacatorii au impersonat adresa de e-mail a unui angajat al băncii, pentru a trimite către utilizatori e-mail-uri cu conţinut malware. ”În urma investigației, s-a constatat că atacatorii au folosit adresa de e-mail a unui angajat, “ionut.pante@librabank.ro” pentru a trimite către utilizatori e-mail-uri malițioase, ce provin dintr-un server cunoscut pentru activității ilicite, de tip spam și spoofing”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu