Închide

Asocierea Kranz Eurocenter continuă lucrările la depozitul ecologic de deșeuri

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 22, 2016 1 674

Dacă nu se vor înregistra contestații, Consiliul Județean Cluj semnează, peste 10 zile, un nou contract pentru continuarea lucrărilor la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor.  Președintele Consiliul Județean Alin Tișe a anunțat că licitația de lucrări a fost adjudecată de Asocierea Kranz Eurocenter SRL- Institutul de Studii și Proiectări Energetice – ISPE. Oferta financiară depusă de Kranz a fost de 111.103.998,44 lei+TVA (aproximativ 24 milioane de euro), cu aproape 3 milioane de euro mai avantajoasă decât a celui de-al doilea ofertant, Asocierea SC Iasicon SA-SC TCI Contractor General SA -S.C. Socot S.A.

„După mai bine de doi ani, se poate spune, în sfârșit, că am reușit să deblocăm acest proiect. Dacă nu vom avea contestații, semnăm contractul în cel mai scurt timp. Le-am solicitat experților din Consiliul Județean să monitorizeze mult mai atent lucrările care vor fi executate de noul antreprenor, așa încât vă asigur că aceștia vor fi prezenți zilnic pe șantier”, a subliniat Tișe

Finanțarea lucrărilor la depozitul de deșeuri este asigurată din fonduri europene, iar Tișe a dat asigurări că în cel mult un an, prima celulă de depozitare se va finaliza. În etapa următoare, se urmărește realizarea unui incinerator pentru deșeuri, iar în această investiție, Primăria Cluj Napoca va deveni un partener important pentru Consiliul Județean, a mai explicat Tișe.

Se închid și gropile de gunoi din județ

Consiliul Județean anunță demararea unei alte etape în proiectul de deșuri, care vizează închiderea rampelor neconforme de la Cluj-Napoca (Pata Rât), Turda, Gherla și Huedin – Lot nr. 1:  „Am obţinut acordul de mediu în data de 13 septembrie, rampele urmând să fie închise definitiv în maximum 30 de zile. Amintim în acest context faptul că lucrările la acest prim lot – conform contractului de achiziţie publică Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj – au fost adjudecate încă din anul 2015 de către Asocierea SC Nord Conforest SA, SC Interdevelopment SRL, SC Finara Consult SRL, la o valoare de 27.267.933,79 lei, termenul de execuție fiind de 8 luni”, a transmis liderul administrației județene, Alin Tișe. În ceea ce privește Lotul nr. 2, Consiliul Județean Cluj va demara în perioada imediat următoare o nouă licitație pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor de închidere a depozitului neconform de deșeuri urbane din Câmpia Turzii. Referitor la depozitul neconform din municipiul Dej, Consiliul Județean Cluj așteaptă decizia Consiliului Local Dej, de transmitere, în domeniul public al județului Cluj, a unei suprafețe suplimentare de 0,855 ha, parcelă absolut necesară pentru a evita o soluție tehnică costisitoare. Ulterior acestei decizii, forul administrativ județean va demara procedurile de relicitare a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor de închidere a depozitului neconform dejean.

Un comentariu

  1. a fi greu sa puneti si voi un titlu „real”
    de ex ” x a castigat licitatia ”
    daca se depun constestatii si se ajunge si in justitie poate se apuca de lucru in 2018, firma de pe locul 2. au fost destule cazuri

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.