Închide

Asociații profesionale de joc de noroc finanțează program anti-dependență cu cabinet psihologic la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 11, 2015 0 815

Persoanele cu probleme legate de jocuri de noroc din Transilvania pot beneficia de ajutor specializat gratuit prin intermediul programului “Joc Responsabil”. Psihologul Colceriu Gabriel Bogdan din Cluj s-a alăturat echipei de specialişti a proiectului şi oferă consiliere şi îndrumare celor ce au nevoie.

Astfel, cei ce simt că au depăşit limita divertismentului sau membri ai familiilor acestora pot apela la serviciile “Joc Responsabil”, puse la dispoziţie în mod gratuit pentru aceştia. Cabinetul de consiliere psihologică din Cluj face parte dintr-un proiect derulat la nivel naţional care oferă ajutor persoanelor ce se confruntă cu probleme legate de jocuri de noroc iar programul are în spate cea mai buna echipă de psihologi din România în tratarea acestor probleme, din care face parte şi reputatul psihiatru Cristian Andrei.
“Problemele de joc pot fi rezolvate şi în toate cazurile acestea apar pe fondul unei probleme nerezolvate. Este important să depistăm sursa acestora, ce a cauzat comportamentul jucătorului. De aceea este nevoie de ajutor specializat, oferit de un psiholog. Noi, cei din echipa “Joc Responsabil”, ne dorim să oferim un ajutor real. Astfel, colaborăm cu cabinete din Cluj, Bucureşti şi Iaşi. Însă orice persoană din România poate să beneficieze de consiliere şi îndrumare prin intermediul liniei telefonice gratuite.”, spune psihiatrul Cristian Andrei, consultant al programului Joc Responsabil.
Proiectul beneficiază de experienţa celor mai buni specialişti din România în tratarea problemelor de joc și asigură metode de auto-testare prin intermediul site-ului dedicat, precum şi o linie telefonică Helpline gratuită, 0800.800.099, prin intermediul căreia jucătorii au posibilitatea de a lua legătura cu un psiholog şi de a primi consiliere telefonică gratuită. De asemenea, aceştia se pot programa la două şedinţe gratuite de evaluare şi consiliere la unul din cabinetele partenere ale programului.  Mai mult, persoanele din zona Transilvaniei şi a Moldovei pot solicita, în urma discuţiilor telefonice, să fie redirecţionate către cei doi psihologi regionali implicaţi în proiect, cu cabinete în Iaşi şi Cluj.
Proiectul “Joc Responsabil” are că scop prevenirea, identificarea şi asistarea jucătorilor cu probleme legate de jocurile de noroc şi propune un program de intervenţie eficient nu doar pentru persoanele care se confruntă cu acest fenomen, ci şi pentru familiile acestora. Cabinetele partenere ale programului se găsesc în Bucureşti, Cluj şi Iaşi, însă orice persoană din România poate primi consiliere prin intermediul liniei telefonice.
Programul “Joc Responsabil” este susţinut de către două asociaţii profesionale din zona jocurilor de noroc, Romslot şi Romanian Bookmakers.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu