Închide

120 de calculatoare dintr-un foc, în 8 laboratoare, pentru studenții de la UTCN. Universitatea reconvertește hale industriale pentru un milion de lei

ActualitateEconomieEducaţie by Actual de Cluj - feb. 11, 2015 0 1053

Nu mai puțin de 120 de calculatoare, stații de lucru all in one, sunt disponibile de astăzi pentru studenții uneia dintre facultățile Universității Tehnice.

Calculatoarele au fost montate în 8 laboratoare de informatică dintr-o fostă hală industrială de pe Calea Dorobanților, transformată acum în clădire de cursuri pentru UTCN. E vorba de stații de lucru all-in-one, mai scumpe decât cele unde monitorul și unitatea centrală sunt distincte. O astfel de stație costă cel puțin 2.800 de lei și toate au fost livrate de Brinel Cluj-Napoca, în urma unei licitații organizate de UTCN. „All in one e o soluție mai ușor de pus în laboratoare”, explică asistentul doctorand Mihai Negru, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a UTCN.

Calculatoarele au o memorie de 8GB de RAM și procesoare i5, sunt produse de HP și costă cel puțin 2.800 de lei, ceea ce înseamnă un preț total de 336.000 de lei, adică 74.000 de euro.

Banii pentru echiparea celor 8 laboratoare de informatică au venit din fondurile proprii ale universității, precizează Negru. De altfel, reamenajarea fostei hale industriale de pe Calea Dorobanților în săli de curs și laboratoare a costat un milion de lei, bani care au provenit de asemenea din fondurile universității.

 

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu