Închide

Asociația Pro Infrastructura despre rezilierea contractului pentru tronsonul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania: ”această măsură trebuia luată de cel puțin doi ani”

Economie by Actual de Cluj - mart. 11, 2021 0 434

Firma care a primit contractul pentru execuția lucrărilor la tronsonul din autostrada Transilvania dintre Chețani și Câmpia Turzii era cunoscută pentru ”practici neortodoxe, numite și țepe”, consideră Asociația Pro Infrastructura, după anunțul rezilierii contractului.

”Această măsură trebuia luată de cel puțin doi ani”, consideră asociația. ”Pe acest lot foarte ușor, la câmpie, societatea românească Straco, aflată în insolvență, cunoscută în piață pentru practici neortodoxe, numite și țepe, a câștigat licitația ofertând 45% din valoarea estimată apoi a intrat în insolvență în același an. A lăsat o gaură în autostradă și datorii către sub-contractorii de bună credință. Șoferii au rămas pe drumurile naționale prin localități, alături de pietoni și bicicliști”.

În cel mai optimist scenariu lucrările ar urma să fie reluate în 2022 și ar urma să dureze mai puțin de un an. ”În total șase ani de decizii proaste pentru un an de lucrări propriu-zise”, consideră asociația.

Citește și:

Autostrada Transilvania: Contract reziliat pe tronsonul Chețani – Câmpia Turzii. Ministrul Transporturilor: ”progresul în ultimele 5 luni a fost 1%”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare