Închide

ZF: Un nou indicator economic. Bucureşti, Cluj şi Constanţa au depozite per capita de zece ori mai mari decât judeţele Giurgiu, Botoşani, Teleorman şi Călăraşi

Economie by Actual de Cluj - mart. 12, 2021 0 112

Nivelul depozitelor pe locuitor în Bucureşti-Ilfov depăşeşte 24.000 lei, în timp ce la polul opus, în judeţul Giurgiu, media se află la un nivel de 2.160 lei, o valoare de 11 ori mai mică decât în Bucureşti, potrivit calculelor facute de Ziarul Financiar pe baza datelor BNR şi INS.

Dragoş Cabat, analist economic, este de părere că depozitele sunt alcătuite de un mic procent din populaţia totală, iar majoritatea oamenilor nu au bani în bancă.

„Sunt judeţe cu oameni bogaţi şi judeţe cu oameni săraci. Depozitele nu le fac decât un mic procent din populaţia totală. Majoritatea oamenilor nu au bani în bancă. Distribuţia acestora este în funcţie de cât de săracă sau bogată este regiunea respectivă. De aici sunt aceste discrepanţe. Soldurile depozitelor depind de numărul oamenilor din judeţe. Una dintre diferenţe este că unele judeţe sunt mai mari şi altele mai mici, iar cealaltă diferenţă este că unele sunt bogate şi altele sărace“, a explicat Dragoş Cabat.

Judeţul Cluj este clasat pe locul doi în topul judeţelor cu cea mai mare medie a depozitelor populaţiei pe cap de locuitor, cu o valoare a economiilor de 15.240 lei/ locuitor, cu 62% mai puţin faţă de media înregistrată la Bucureşti-Ilfov.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare