Închide

Asociația Pride Romania, amendată pentru o piesă de teatru controversată jucată în vară la festivalul minorităților sexuale

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 12, 2019 0 124

Consiliul pentru Combaterea Discriminării a amendat cu 2000 de lei asociația Pride Romania pentru o piesă de teatru controversată pusă în scenă la Cluj în vară, în timpul unui festival al minorităților sexuale.

Spectacolul de teatru intitulat „Eu sunt! Și?” a adus pe scenă mai mulți actori îmbrăcați parțial în haine bisericești. Ei folosesc o icoană pe post de masă, pe care o țin pe genunchi. Consiliul pentru Combaterea Discriminării a anunțat că asociația Pride România, cea care a organizat festivalul din Cluj, a fost amendată cu 2000 de lei pentru că a defăimat religia ortodoxă. Amenda vine la câteva luni distanță de la momentul în care spectacolul s-a jucat, mai exact în luna iunie.

Piesa de teatru a fost condamnată vehement de Patriarhia Română. Organizatorii Pride România se apără și spun că a fost vorba doar despre un spectacol care abordează tema identității sexuale într-o notă ironică.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare