Închide

Falsificator de bani la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 12, 2019 0 524

Falsifica bani cu sutele de bancnote într-un apartament din Cluj și le distribuia în mai multe județe: un bărbat de 44 de ani din Dolj a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru mai multe infracţiuni, după ce a fost prins ieri în flagrant distribuind bancnote false în Iași.

Bărbatul de 44 de ani a fost prins în flagrant de poliţişti în Iaşi, imediat după ce plasase patru bancnote de 10 lei, pe care anchetatorii le bănuiau a fi contrafăcute. La percheziționare asupra bărbatului au mai fost găsite nu mai puțin de 140 de bancnote de 10 lei, plus 15 bancnote de 50 lei. Polițiștii au descins ulterior în patru locații frecventate de suspect, ocazie cu care au ridicat alte 1.200 bancnote contrafăcute în cupiuri de 10 şi 50 lei, un laptop, o imprimantă, un scanner, folii transparente şi alte unelte folosite pentru falsificarea bancnotelor. ”Pe parcursul documentării s-a stabilit că suspectul frecventa diferite locaţii din ţară, Cluj, Braşov, Sibiu şi Iaşi, locaţii care erau în general camere închiriate. De asemenea, poliţiştii au stabilit că aparatura folosită pentru falsificarea de bancnotele era păstrată în Cluj, unde revenea periodic pentru a produce falsuri. Odată falsificate, bancnotele erau plasate tot de către bănuit în aproape toate judeţele din ţară, în general în zone aglomerate, profitând de neatenţia persoanelor care încasau banii”, au precizat anchetatorii.

Falsificatorul a fost dat în urmărire naţională, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă, în lipsă, pentru mai multe infracţiuni de delapidare şi înşelăciune cu un prejudiciu important.  Polițiștii din Buzău spun că bărbatul este cercetat pentru falsificare de monedă în formă continuată, punere în circulaţie de valori falsificate în formă continuată, înşelăciune în formă continuată şi deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori.

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu