Închide

Asociația care monitorizează lucrările la Autostrada Transilvania: s-au dat 10 milioane de lei publici constructorului, la subcontractori au ajuns sume modice sau deloc, un subcontractor părăsește șantierul

Economie by Actual de Cluj - nov. 26, 2020 0 260

Un tronson din Autostrada Transilvania, dintre Câmpia Turzii și Chețani, rămâne fără un subcontractor, care părăsește șantierul pentru că nu a primit bani.

Informația vine de la asociația Pro Infrastructura, care monitorizează lucrările pe diversele șantiere deschise încă, după 15 ani, pe autostrada Transilvania. Pentru lucrările la unul dintre tronsoane CNAIR a plătit factura de zece milioane de lei către constructorul Straco, ”însă acesta la rândul său nu s-a achitat de plățile restante către subcontractorii care lucrează pe proiect, plătind sume modice și perpetuând promisiunile mincinoase”, arată asociația. ”Astfel, subcontractorul pe partea de terasamente Marcotim a primit doar 2 milioane de lei, deși are lucrări executate până în acest moment de peste 15 milioane, iar subcontractorul Baxcom pe partea de structuri nu a primit niciun leu. Drept urmare, cei de la Baxcom au început demobilizarea completă și vor părăsi șantierul definitiv în următoarele zile. Marcotim se va retrage din șantier după 10 decembrie, urmând să își reanalizeze opțiunile”.

Vezi cum era situația în urmă cu o lună pe acest tronson:

Situație ”extrem de îngrijorătoare” pe unul dintre șantierele autostrăzii Transilvania: ”vom avea un șantier complet părăsit și companii autohtone în pragul falimentului”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare