Închide

Artistul Dan Perjovschi lansează o carte de colorat cu desene ale copiilor de la Pata Rât

Social by Actual de Cluj - oct. 20, 2017 0 1480

În aprilie, artistul Dan Perjovschi venea la Cluj şi desena. Nu oriunde, nu într-o galerie, nu într-un muzeu, ci la groapa de gunoi a oraşului. A lăsat câteva mesaje chiar la baza „muntelui” de gunoi şi a lucrat alături de copiii care îşi duc viaţa în zona toxică a rampei, încurajaţi să deseneze şi ei case. Ca rezultat al iniţiativei de atunci, artistul a realizat o carte de colorat cu reproduceri ale desenelor copiilor din Pata Rât.

În cadrul unei expoziții la Timişoara, Dan Perjovschi expune fotografii din timpul atelierului, reproduceri ale desenelor și continuă demersul prin realizarea unei cărți de colorat produse de Fundația Art Encounters Foundation, pusă în vânzare cu scopul de a direcționa fondurile rezultate spre copiii defavorizați de la Pata Rât.
„La invitația grupului de inițiativă SOS Pata Rât, artistul Dan Perjovschi a participat în primăvara acestui an la un proiect cu tema locuirii, desfășurat în mijlocul comunității de rromi (și nu numai) care trăiesc în prezent lângă groapa de gunoi a orașului Cluj-Napoca. Perjovschi a lucrat cu copiii și a contribuit la rândul lui la marcarea prin desen și text a acestui loc ghetoizat, amânat constant de pe agenda politică a autorităților. Copiii au fost încurajați să-și imagineze o casă ideală, un loc al lor, și să deseneze alături de artist, fără restricții”, au amintit reprezentanţii ArtEncounters.

Cartea costă 15 lei şi poate fi cumpărată, deocamdată, la Casa ISHO sau din librăria La Două Bufniţe din Timişoara; foarte probabil, aceasta va fi disponibilă pentru achiziţia online sau şi în alte locaţii din ţară.

Despre desenele de la Pata Rât:


FOTO/VIDEO Viaţă şi GuNoi, la periferia Clujului. Duminica la Pata Rât, cu Dan Perjovschi şi casele din visele copiilor care trăiesc lângă rampa de gunoi

Despre dezastrul toxic de la Pata Rât:

Incendiu de proporții la Pata Rât, 8 familii evacuate

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu