Închide

Artist de 87 de ani expune la Muzeul de Artă

Cultură by Actual de Cluj - mart. 11, 2015 0 643

Artist de 87 de ani deschide expoziție de grafică și pictură la Muzeul de Artă.

E vorba de artistul clujean Alexandru Cristea, a cărui expoziție de pictură și grafică poate fi vizitată de mâine până la sfârșitul lunii la Muzeul de Artă; vernisajul e programat mâine la ora 17 în Sălile Temporare ale muzeului. Cu ocazia vernisajului are loc și lansarea celui de-al 20-lea roman al scriitorului Lucian Cristea, „Recurs la judecata de apoi. Aventurile unui avocat inocent”, inspirat ca şi precedentele sale volume din viaţa tumultoasă a justiţie.

Expoziția retrospectivă semnată Alexandru Cristea cuprinde o selecţie de 40 de lucrări de pictură şi grafică. Realizate în diferite perioade, lucrările prezente în expoziţie se înscriu într-o diversitate de stiluri, de la realism la cubism şi suprarealism.

Displaying Afis Alexandru Cristea.jpg

Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, promoţia 1958,  Alexandru Cristea are 87 de ani (născut în 3 iulie 1928, în Prundul Bârgăului din judeţul Bistriţa Năsăud), e unul dintre „decanii de vârstă ai artei clujene” și a debutat în expoziţii de grafică, iar din anul 1960 a expus sistematic la manifestări judeţene, la expoziţii de grup sau colective organizate în ţară şi străinătate. A deschis, până în prezent, o serie numeroasă de expoziţii personale. În paralel, artistul s-a manifestat şi ca un cunoscut ilustrator de carte. Din anul 1967, a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Cluj. O parte din lucrările sale au intrat în colecţiile muzeelor de artă din Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, ale muzeelor de istorie din Zalău şi Bistriţa.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare