Închide

Artist clujean de 26 ani expune în Letonia, în expoziție internațională

Cultură by Actual de Cluj - mart. 04, 2015 0 459

Un artist clujean expune în Letonia, în expoziție cu artiști din Germania, Georgia, Italia, Letonia și Lituania.

Artistul clujean Liviu Bulea (foto) expune în această lună la Jūrmala City Museum din Letonia, în cadrul expoziției internaționale Genesis, alături de artiști din Germania, Italia, Georgia, Letonia și Lituania. Expoziția prezintă lucrări de pictură, fotografie și instalații, și va putea fi vizitată până pe 15 martie iar vernisajul e programat mâine. Proiectul este organizat de Octopus Art Project în colaborare cu Jūrmala City Museum, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al JK Consulting Group.

„Cum ar putea arăta începutul tuturor lucrurilor? Cine e stăpânul lumii? Perspective alternative asupra procesului de creație se întâlnesc într-o structură expozițională ce îmbină mai multe forme de expresie artistică, pentru a activa în privitor o reflecție asupra umanității, universului și universalității“, prezintă Evelina Vanaga, coordonatorul expoziției din partea Octopus Project.

Liviu Bulea are doar 26 de ani – s-a născut în 13 ianuarie 1989, la Turda – și a absolvit Facultatea de Arte și Design din Cluj-Napoca. În timpul facultății, prin programul Erasmus a studiat la Universitatea ASP Katowice din Polonia și a urmat un stagiu la Freies Museum din Berlin, unde a lucrat cu curatorul Shaeen Merali, alături de artiști din India.

Bulea a mai avut diferite proiecte personale cu diferite instituții și galerii, printre care ASP Katowice-Polonia, Reactor de Artă și Experiment, Teatrul Național Cluj-Napoca, Muzeul de Artă – Cluj-Napoca și altele În arta sa Bulea abordează subiecte despre instituții precum spitalele, despre condiția bolnavului și experiența lui, probleme legate de societate și psihicul uman. Tehnicile pe care le folosește sunt instalația, ready-made-ul, colajul și desenul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu