Închide

Tenor clujean protagonist pe scena Operei din Tel Aviv, în spectacol cu distribuție internațională

Cultură by Actual de Cluj - mart. 03, 2015 0 565

Un tenor clujean ajunge pe scena Operei din Tel Aviv: e vorba de Ștefan Pop, care joacă rolul protagonist Nemorino din opera „Elixirul Dragostei” de Gaetano Donizetti.

Spectacolul este regizat de Omri Nitzan, iar decorurile și costumele sunt realizate într-o interpretare contemporană de scenografa israeliană Dar Ruth. Spectacolul are o distribuție internațională, din care mai fac parte artiști din Israel, Rusia, Ucraina și Italia. Spectacolul va avea zece reprezentații între 11 și 22 martie.

Tenorul Ștefan Pop s-a născut la Bistrița în 1987. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. A debutat în România în stagiunea 2008-2009 pe scena Operei Maghiare din Cluj Napoca și pe scena Operei din Timișoara, iar în decembrie 2009 a apărut pentru prima dată pe o scenă internațională la Opera din Roma, în spectacolul cu opera Traviata, regizat de Franco Zefirelli. Pop e câștigător a numeroase competiții de profil, printre care Concursul Internațional de Canto din Seul, Coreea de Sud (2010) și Concursul Operalia de la Milano (2010). A cântat din 2009 pe mari scene ale lumii: Royal Opera „Covent Garden” din Londra, Balsoi Teatr din Moscova, Teatro dell’Opera di Roma, Staatsoper din Viena, Hamburgische Staatsoper, Israeli Opera din Tel Aviv, Opéra National du Rhin din Strasbourg și altele. În februarie 2012, Ștefan Pop a cântat pentru prima oară pe scena Operei din Paris, în rolul rolul Ducelui de Mantua din opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi.

„Elixirul dragostei” este o operă în două acte, pe un libret de Felice Romani, muzica de Gaetano Donizetti, și a avut premiera la Milano, la „Teatro Cannobiana”, acum aproape 200 de ani – în 2 mai 1832.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare