Închide

Arhiepiscopia oferă hrană pentru cei aflați în autoizolare dar și spații de carantină

ActualitateSănătateSocialTop News by Actual de Cluj - mart. 17, 2020 1 134

Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului se implică în sprijinirea persoanelor afactate de epidemia Coronavirus, oferind atât hrană cât și spații de carantină. „Prin intermediul celor patru cantine sociale de care dispunem, la cerere le putem oferi hrană, gratuit, persoanelor vârstnice și bolnave aflate în autoizolare”, transmite biroul de comunicare al Arhiepiscopiei. De asemenea, Arhiepiscopia va pune la dispoziție autorităților publice, spații pentru cazarea persoanelor aflate în carantină, respectiv Centrul Misionar Social „Ioan Bunea” din Sângeorz Băi, cu o capacitate de 70 de locuri, iar la nevoie spațiile de cazare de la  Mânăstirea Parva (Jud. Bistrița-Năsăud) – 200 de locuri și de la Mănăstirea Piatra Craiului (Jud. Cluj) – 70 de locuri.

Preoților li se recomandă ca în această perioadă să săvârșească sfintele slujbe  în condiții de maximă siguranță pentru credincioși, să respecte cu strictețe normele de igienă, să nu depășească în nicio situație limitările impuse de autorități, să evite aglomerația din biserici și, pe cât posibil, să săvârșească slujbele în aer liber. „Preoții, împreună cu membrii organismelor parohiale se vor implica în sprijinirea persoanelor aflate în autoizolare, de pe raza parohiilor lor, le vor oferi hrană la domiciliu și, în măsura posibilităților și asistența spirituală de care aceștia au nevoie” – mai transmite Arhieposcopia.

Cantinele sociale implicate în această campanie sunt: Cantina „Sfântul Arhidiacon Ștefan” (Cluj-Napoca, Str. Aleea Moldoveanu nr. 3; tel: 0733070590). Cantina parohiei „Sfânta Treime” (Cluj-Napoca, Str. Bisericii Ortodoxe nr. 10; tel: 0723690203). Cantina „Sfânta Mc. Filofteia” (Bistrița, Piața Unirii nr. 9; tel: 0749404795). Cantina Fundației „Protopop Aurel Munteanu” (Huedin, Str. Protopop Aurel Munteanu nr. 23; tel: 0364800568; 0748191670).

Un comentariu

  1. cam peste tot in țară , nu doar in Cluj, cei cu carantină pe care nu ii vrea nimeni sunt ținuti prin manastiri. Asta dupa ce de o lună de zile psihopații critică biserica în loc să critice granițele deschise aberant. Țările care au inchis frontierele rapid au scăpat de epidemie (vecinii Chinei – taiwan, singapore, mongolia, rusia nu au epidemie pt că au luat in serios din start virusul). In europa globaliștii au ținut ușa deschisă pana și-au infectat cetățenii și acum toată societatea e in carantină. Bravo Bisericii că tine frontul și ajută romanii să parcurgă carantina.

Scrie un comentariu