Închide

Arestat preventiv după ce a fost depistat la volan, deși nu avea permis de conducere

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 04, 2023 0 104

Un clujean a fost arestat preventiv după ce a fost depistat la volan, deși nu avea permis de conducere.

Sunt rare cazurile în care șoferii depistați la volan ajung în arest – în întreg anul trecut, în Cluj au fost înregistrate doar câteva astfel de cazuri.

Incidentul a fost înregistrat în 30 decembrie în Cluj-Napoca, un șofer de 35 de anidin oraș a fost reținut 24 de ore pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Bărbatul a fost oprit de polițiști la aceeași dată, în jurul orei 11.30, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe Calea Someșeni. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deținea permis de conduce. A fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, magistrații au dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

La momentul comiterii faptei, bărbatul se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar, fiind derulate cercetări cu privire la alte fapte de natură penală.

Amintim, în județul în care nu trece săptămâna în care să nu fie depistați la volan șoferi beți, cu alcoolemie ridicată sau drogați, doar cinci șoferi au fost arestați până acum în acest an pentru astfel de infracțiuni, după cum arăta o evidență a Poliției remisă la solicitarea actualdecluj.ro la jumătatea lunii noiembrie.

Șoferii amendați pentru alcoolemie la volan sunt cu sutele într-un an în Cluj; cei cu o alcoolemie atât de ridicată încât aceasta devine infracțiune sunt cu zecile. O parte, însă, sunt atât de beți încât polițiștii îi rețin pe loc pentru 24 de ore. Foarte puțini, însă, ajung și în arest preventiv. Conform unei informări a Inspectoratului Județean de Poliție Cluj remisă la solicitarea actualdecluj.ro, în doar cinci cazuri a fost dispusă măsura arestării preventive față de persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe în primele luni din acest an.

Cel mai recent astfel de caz – în 22 octombrie un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Gilău, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii din Florești, iar ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier. Cel în cauză a fost depistat de polițiști în cursul aceleiași zile, în jurul orei 16.50, în timp ce conducea un autoturism, pe DN1 E60, în localitatea Gilău, fără a deține permis de conducere.

De asemenea, rezultatul testării drugtest a indicat prezența substanțelor interzise, fiind astfel condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Probatoriul administrat a condus la reținerea acestuia pentru 24 de ore și dispunerea ulterioară a arestării preventive pentru 30 de zile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare