Închide

Arabii de la FlyNas revin la Cluj pentru a recruta stewardese

ActualitateDezvoltare by Cosmina Fernoaga - aug. 22, 2014 0 435

Compania aeriană FlyNas, care la începutul acestui an a selectat la Cluj Napoca pentru angajare peste 22 de stewardese – prin intermediul societății RSC Consulting – se reîntoarce în septembrie pentru o nouă sesiune de recrutare.  Directorul societății RSC Consulting, Steluța Racolța, a precizat că fetele care au fost angajate de FlyNas s-au adaptat foarte repede la noile locuri de muncă, lăsând o bună impesie angajatorului, datorită calităților și compețențelor pe care acestea le dețin.  „Vom semna un nou contract de recrutare cu compania FlyNas. Sesiunea pentru selectarea candidatelor se va derula la sfârșitul lunii septembrie și sper că vom reuși din nou să asigurăm alte câteva zeci de noi locuri de muncă pentru candidatele noastre, mai ales că această meserie este foarte bine plătită”, a comentat Racolța.

DSC02022

Cererea companiei arabe se pliază cum nu se poate mai bine pe proiectul derulat în prezent de societatea clujeană RSC Consulting. Este vorba despre proiectul cu finanțare europeană ”Însoțește-ne la bordul carierei”, ce transformă Clujul în gazdă pentru noua școală destinată tinerelor care își doresc să îmbrățișeze profesia de însoțitor de zbor. Cursurile de formare profesioanlă se desfășoară doar în Cluj Napoca, dar sunt adresate tinerelor din întreagă țară. De altfel, RSC Consulting organizează mai multe sesiuni de recrutare pentru această școală, în toate cele opt regiuni ale țării. După sesiunea încheiată la Cluj, urmează în septembrie o nouă sesiune la Suceava, apoi în noiembrie la Craiova, în ianuarie 2015 la București, în martie la Timișoara, în mai la Pitești, în iunie la Brașov, iar în iulie la Galați. După absolvire, cursantele obțin atestatul de membru al echipajului de cabină, recunoscut în toate țările membre ale Uniunii Europe. Atât compania arabă FlyNas, care vinie în Cluj în septembrie, cât și alte companii aeriene interesate, vor avea posibilitatea să-și recruteze personal foarte ușor din cadrul acestei noi școli de stewardese. Reprzentanta RSC promite că această școală va deveni tradiție la Cluj. Toate cursurile sunt susținute de specialiști din domeniul aviației civile. Aceste cursuri constau atât în ore de teorie cât și în ore de practică, conform cerințelor și prevederilor Autorității Naționale pentru Calificări (ANC) și ale Autorității Aeronautice Civile Române (AACR). 

  • author photo two

    Cosmina Fernoaga

    Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu